toggle menu

Woekerpolis: compensatie verzekeraars klopt niet

Hoe zit het eigenlijk met de compensatie van de woekerpolissen die verzekeraars uitkeren? Vaak blijkt deze niet te kloppen. In Radar laten we zien dat de bedragen lager zijn dan afgesproken. En als je de verzekeraars vraagt om berekening van de compensatie, geven ze niet thuis.

Radar is een meldpunt woekerpoliscompensatie gestart.

Ronald Jansen en Erwin Mijnhijmer hebben recht op een compensatieregeling omdat zij jarenlang een woekerpolis hebben gehad. Deze vergoeding blijkt echter een wassen neus: de verzekeraar ASR keert heel weinig of zelfs helemaal niet uit.

Volgens de compensatieregeling mag ASR per jaar 2,85 procent van de waarde van de polis inhouden. Mijnhijmer had recht op bijna 4000 euro aan compensatie, maar ASR komt uit op een bedrag van nog niet eens de helft. Jansen heeft volgens de verzekeraar helemaal geen recht op een teruggave. Als Jansen en Mijnhijmer bij ASR nagaan welke berekening is gemaakt bij het bepalen van de hoogte van het compensatiebedrag, krijgen zij nul op het rekest.

Pieter Lijesen van Woekerpolisproces krijgt ook geen inzicht in deze berekeningen. Het zou gaan om bedrijfsgevoelige informatie, of het brengt 'kosten met zich mee die bedrijfseconomisch niet opwegen tegen het aantal verzoeken.' Volgens Lijesen wordt er in 80 procent van de door hem onderzochte gevallen te weinig gecompenseerd.

In een dagvaarding wordt ASR om uitleg gevraagd.

Klik hier om naar Radars Meldpunt Woekerpoliscompensatie te gaan.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant