toggle menu

Woekerpolisprocessen

Radar laat zien dat er heel veel scenario's zijn waarbij procederen een serieuze optie is. Antoinette spreekt met vooraanstaande advocaten en juristen over de mogelijkheden bij een proces.

TROS Radar praat met vooraanstaande rechtsgeleerden over de mogelijkheid om te procederen tegen uw woekerpolis. Aan de hand van een aantal voorbeelden bespreken zij de gronden waarop mensen kunnen procederen. Ook behandelen zij het verloop van het proces en houden ze het kostenplaatje tegen het licht.

In het deskundigenpanel zitten de volgende advocaten en juristen:

  • professor Erik Lutjens (procedeert tegen Aegon),
  • mr. Adri Kranenburg (procedeert tegen ASR/Falcon),
  • mr. Hendrik Jan Bos (meerdere processen tegen verscheidene verzekeraars)
  • mr. Pieter Lijesen (jurist bij Consumentenclaim)

Het voeren van een proces tegen een verzekeraar is een langdurig en kostbaar proces. Voor de ‘gewone’ consument is dit eigenlijk niet te betalen. De schade moet ook wel substantieel zijn, wil het voeren van zo’n proces zin hebben. Het is dus zeker niet voor iedereen weggelegd om naar de rechter te stappen. 

Radar introduceert Lotgenotenprikbord voor collectieve actie

Collectief procederen kan een goede oplossing zijn. Zoekt u lotgenoten voor een collectieve procedure of wilt u zich aansluiten bij een procedure, maar weet u niet welke er allemaal lopen, kijk dan op het onderdeel Lotgenoten op onze website.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant