Zorgverzekering kiezen

De zorgverzekeraars krijgen steeds meer macht. Radar kreeg afgelopen tijd veel vragen en klachten van mensen die de zorg die ze nodig hebben niet volledig vergoed kregen of een behandeling niet bij de vertrouwde arts konden ondergaan. Wat is hiervan de oorzaak? En hoe vermijd je deze valkuilen? 

Probleem

Zo kunnen verzekeraars in toenemende mate bepalen welke zorg u waar kunt ondergaan. Dit doen ze door met zorgaanbieders contracten af te sluiten. Ze willen dus dat uw zorg wordt afgenomen bij gecontracteerde zorgverleners waarbij ze geen rekening houden met de wensen van de klant. Zo moet een vrouw uit Venlo met haar dochtertje van tien maanden voor behandeling naar het ziekenhuis in Den Helder, in plaats van naar hun vertrouwde arts in het ziekenhuis dichtbij huis. Gelukkig is dit te voorkomen door de juiste verzekering te kiezen met het juiste pakket. 

Keuze

Bij het kiezen van een zorgverzekering is er een aantal mogelijkheden. Zo kunt u alleen een basisverzekering nemen, of juist een uitgebreid aanvullend pakket. Ook kunt kiezen tussen een natura- of een restitutiepolis. 

Ontevreden over uw zorgverzekering? U kunt nog overstappen! Zeg voor 1 januari uw oude zorgverzekering op en zorg dat u voor 1 februari een nieuwe heeft. Let op: zeg nooit op voordat u zeker weet dat uw aanvraag voor de nieuwe verzekering is goedgekeurd. Kijk op sites als www.independer.nlwww.zorgkiezer.nlwww.verzekeringssite.nl of www.consumentenbond.nl voor informatie. Hier kunt u ook vergelijkingen maken.

Forumreacties (25)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 03-12-2010 14:50
  Het is weer tijd om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. En dat betekent eigenlijk ook dat u moet kiezen welke kwaliteit zorg u wenst. Sommige verzekeraars vergoeden alleen behandelingen in bepaalde ziekenhuizen en zo kan het voorkomen dat u uren in de auto moet zitten voor een controle van 10 minuten. Radar belicht de valkuilen van de zorgverzekering en helpt u op weg naar de juiste keuze.

  Maandag 6 december in Radar, 20.30 uur op Nederland 1
 • F
  • FiscaalJurist
  • 03-12-2010 15:01
  Prima onderwerp. Zo viel vorige week bij mij thuis reclame binnen voor de "mijn eigen keuzen polis"van Zilveren Kruis. Deze reclame was zeer milieu onvriendelijk. Namelijk een pakket met daarin 15 kruizen van piepschuim die je dan aan elkaar kon haken om zo je eigen polis samen te stellen. Zowel ik als mijn vrouw werden op dit pakket vergast.

  Tot nu toe was het onmogelijk om zwangerschap en bevalling geheel vergoed te krijgen. Je zat altijd vast aan de wettelijke eigen bijdragen. Nu kan volgens de "mijn eigen keuze polis" vanaf 1 januari 2011 alles wel vergoed worden. Nu is mijn vrouw uitgerekend op 27 december 🤨 Helaas pindakaas.

  De "mijn eigen keuze polis" is trouwens alleen af te sluiten door werknemers van grote bedrijven die een collectiviteit met ZilverenKkruis hebben.
 • V
  • VioletPrue
  • 03-12-2010 19:54
  Lekker dan, we krijgen steeds meer een Amerikaans systeem.
  Dit soort deals tussen ziekenhuizen en verzekeraars moet verboden worden (was het toch al?).
  Marktwerking?
  Ammehoela!
Alle reacties (25)

Ook interessant