toggle menu

Zorgverzekering kiezen

De zorgverzekeraars krijgen steeds meer macht. Radar kreeg afgelopen tijd veel vragen en klachten van mensen die de zorg die ze nodig hebben niet volledig vergoed kregen of een behandeling niet bij de vertrouwde arts konden ondergaan. Wat is hiervan de oorzaak? En hoe vermijd je deze valkuilen? 

Probleem

Zo kunnen verzekeraars in toenemende mate bepalen welke zorg u waar kunt ondergaan. Dit doen ze door met zorgaanbieders contracten af te sluiten. Ze willen dus dat uw zorg wordt afgenomen bij gecontracteerde zorgverleners waarbij ze geen rekening houden met de wensen van de klant. Zo moet een vrouw uit Venlo met haar dochtertje van tien maanden voor behandeling naar het ziekenhuis in Den Helder, in plaats van naar hun vertrouwde arts in het ziekenhuis dichtbij huis. Gelukkig is dit te voorkomen door de juiste verzekering te kiezen met het juiste pakket. 

Keuze

Bij het kiezen van een zorgverzekering is er een aantal mogelijkheden. Zo kunt u alleen een basisverzekering nemen, of juist een uitgebreid aanvullend pakket. Ook kunt kiezen tussen een natura- of een restitutiepolis. 

Ontevreden over uw zorgverzekering? U kunt nog overstappen! Zeg voor 1 januari uw oude zorgverzekering op en zorg dat u voor 1 februari een nieuwe heeft. Let op: zeg nooit op voordat u zeker weet dat uw aanvraag voor de nieuwe verzekering is goedgekeurd. Kijk op sites als www.independer.nlwww.zorgkiezer.nlwww.verzekeringssite.nl of www.consumentenbond.nl voor informatie. Hier kunt u ook vergelijkingen maken.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant