Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen worden steeds duurder maar ze verzekeren steeds minder. Toch blijven veel mensen zitten. Is het verstandig over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Bent u oververzekerd? En wat wordt er aan u verdiend? Radar laat het vier grote vergelijkingssites uitleggen.

De premies van zorgverzekeringen zijn nagenoeg allemaal gestegen. De premie voor de basisverzekering is met 3 tot 4% gestegen, de premie voor de aanvullende verzekeringen met 5 tot 6%.

Toch is dit voor 75% van de 41.000 mensen die onze Testpanelenquête invulden, geen reden om over te stappen. En dat vinden de grootste vergelijkingssites van zorgverzekeringen niet slim. U kunt namelijk honderden euro's op uw zorgverzekering besparen. U moet dan wel uw polis onder de loep nemen en dat is geen makkelijke klus.

Diverse vergelijkingssites kunnen u hierbij een handje helpen. De vier grootste sites:

Het lastige daaraan is echter dat u niet bij alle sites hetzelfde aanbod krijgt. Dat komt onder andere doordat ze met bepaalde verzekeraars afspraken hebben gemaakt over kortingen. Ze krijgen dan een provisie als u een verzekering afsluit via de desbetreffende site.

Wij zoeken uit wat ze aan u verdienen. Vertegenwoordigers van deze vier sites geven tekst en uitleg in onze studio.

Dat betekent overigens niet dat u via deze sites niet goedkoper uit kunt zijn. U moet zich dan echter wel een paar dingen afvragen:

  • Zorg dat u weet waarvoor u verzekerd bent. Vergoedt de verzekering datgene wat u verwacht?
  • Bedenk goed wat uw zorgwensen zijn. Heeft u een aanvullende verzekering nodig? Of bent u juist goedkoper uit zonder? Bij gering doktersbezoek kan wellicht uw eigen risico omhoog. En misschien zijn uw wensen wel veranderd ten opzichte van vorig jaar.
  • Onderzoek of u een collectieve korting kunt krijgen. Dergelijke kortingen zijn niet enkel mogelijk via de werkgever! U kunt ze soms ook krijgen omdat u voetbalsupporter bent, bij een supermarkt winkelt of op een sociaal netwerk actief bent.

Kortom, u staat er misschien iet om te springen maar het kan de moeite lonen om te onderzoeken of u niet een dief van uw eigen portemonnee bent.

Lees meer in het achtergrondartikel. Dat vindt u hieronder.

Ook interessant