toggle menu

Gaslek of gasexplosie door breuk in grijs gietijzeren gasleiding

Gaslek of gasexplosie door breuk in grijs gietijzeren gasleiding

Heb jij weleens een gaslek of gasexplosie meegemaakt, veroorzaakt door een breuk in de oude grijs gietijzeren gasleiding? Dan is Radar benieuwd naar jouw ervaring.

Tien jaar geleden heeft een grote gasexplosie plaatsgevonden in Amsterdam. Oorzaak was een breuk in een grijs gietijzeren hoofdgasleiding. De breuk was ontstaan door een verzakking van de grond waarin de leiding lag. De leiding was niet bestand tegen de buiging en kon ineens breken.

Naar aanleiding hiervan heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid gezegd dat deze leidingen niet veilig zijn. Ze zijn oud en broos en moeten worden vervangen, maar nog steeds liggen er kilometers aan dit soort gevaarlijke gasleidingen in de grond.

Heb jij ook ervaring met gaslek of -explosie, als gevolg van een breuk in de grijs gietijzeren gasleiding? Vul het formulier in en deel je verhaal met Radar.

We vragen je naam, e-mail en telefoonnummer om eventueel contact met je op te nemen en meer vragen te stellen naar aanleiding van je inzending. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Radar en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

Formulier

Meer over:

Ook interessant