toggle menu

Slachtoffer van WhatsAppfraude

Slachtoffer van WhatsAppfraude

WhatsAppfraude komt steeds vaker voor. Bij deze vorm van oplichting vraagt een 'familielid' om geld. Hij of zij heeft dringend geld nodig en belooft het snel weer terug te betalen. In werkelijkheid komt het verzoek van een oplichter die zich voordoet als het familielid, met een nieuw mobiel nummer.

Door op WhatsApp een profielfoto van het familielid te gebruiken, is het voor de ontvangers niet duidelijk dat zij met een oplichter te maken hebben. Is dit jou overkomen? Graag horen wij van je. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

We vragen je naam, e-mail, telefoonnummer en woonplaats om je persoonlijk te kunnen bereiken naar aanleiding van je inzending. Je leeftijd vragen we omdat we willen weten welke leeftijdsgroepen hier ervaring mee hebben. De inhoudelijke vragen stellen we om inzicht te krijgen in jouw situatie aangaande dit onderwerp. Je gegevens komen terecht bij de redactie van Radar en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

Formulier

Meer over:

Ook interessant