Sta jij op de zwarte lijst van de Belastingdienst?

Sta jij op de zwarte lijst van de Belastingdienst?

Mensen die op deze lijst stonden (of misschien nog staan) zijn door de Belastingdienst vaak ten onrechte bestempeld als fraudeur. Dit kan desastreuze (financiële) gevolgen voor je hebben als je op de lijst stond (of misschien nog steeds staat). Met het opstellen en gebruiken van deze lijst is de Belastingdienst in overtreding van de Wet op privacybescherming (AVG), zo heeft Autoriteit Persoonsgegevens onlangs geconcludeerd.

Radar wil in kaart brengen wat de Belastingdienst nu doet om deze overtredingen te herstellen en wat de Belastingdienst doet om de eventuele schade te compenseren.

Deze persoonlijke gegevens zullen zonder jouw toestemming niet gedeeld worden met anderen.

De inhoudelijke vragen stellen we om inzicht te krijgen in jouw situatie rond dit onderwerp. Je gegevens komen terecht bij de redactie van het AVROTROS-programma Radar en worden verwijderd wanneer ons onderzoek naar dit onderwerp is afgerond. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

Let op: je moet de privacyvoorwaarden accepteren door een vinkje te zetten onderaan het formulier. Anders wordt je inzending niet verzonden.

Lees hier het persbericht van de Autoriteit Persoonsgegevens

Formulier

Ook interessant