toggle menu

Blokverwarming - reactie woningbouwvereniging Stadgenoot

Blokverwarming - reactie woningbouwvereniging Stadgenoot

Woningbouwvereniging Stadegenoot heeft een schriftelijke reactie ingestuurd naar aanleiding van de uitzending van Radar (d.d. 20 november 2017) over problemen met hoge rekeningen door blokverwarming. Deze reactie lees je hieronder.

Bekijk de uitzending over blokverwarming

'We zijn tot de conclusie gekomen dat we de uitnodiging zullen afslaan om komende maandag tekst en uitleg te komen geven in jullie programma. Dat doen we primair omdat de zaak nog onder de rechter is. Hij dient maandag 20 november 2017 om 10 uur, uitspraak volgt later. Wij vinden het niet juist om vooruitlopend op de uitspraak publiekelijk over deze zaak te gaan bakkeleien.

 

Overigens is de kwestie in de kern heel simpel wat ons betreft. Wij brengen voorschotbetalingen in rekening voor de verwarming die wij leveren. Achteraf moet meneer bijbetalen of krijgt hij geld terug, afhankelijk van zijn verbruik. Dat meneer het niet eens is met de rekenmethodiek die wij gebruiken, ontslaat hem niet van de verplichting een maandelijks voorschot (inmiddels vastgesteld op € 100) te betalen.

 

In de afrekeningen wordt exact aangegeven wat gedaagde op basis van begin- en eindmeterstanden heeft verbruikt. De vaste kosten zijn onafhankelijk van het gebruik. Ze worden vastgesteld op basis van een algemeen geaccepteerde verdeelfactor en het vloeroppervlak van de woning. Hoekwoningen krijgen 80% van de gemeten eenheden doorbelast, de woningen aan de buitenzijde 90%, de woningen die in het midden zitten van het gebouw 100%. Dit om nadeel door de ligging van de woning te compenseren.

Wij wachten de uitspraak van de rechter in goed vertrouwen af.'

Ook interessant