Collageenpoeder – Reactie Skin for Skin

Collageenpoeder – Reactie Skin for Skin

Het merk Skin for Skin heeft gereageerd op de uitzending over collageenpoeder als 'wondermiddel' tegen rimpels (6 september 2021).

1. Wat is het effect van uw product op het lichaam?

Het effect van onze supplementen is voor elke klant verschillend, maar over het algemeen ervaren ze positieve veranderingen in de huid-, haar- en nagelconditie.

2. Waaruit blijkt dat uw product effectief is?

Uit de positieve reacties van klanten en door het doormeten van de huid met verschillende geavanceerde (echo)apparatuur.

3. Dermatoloog Tamar Nijsten (afdelingshoofd Erasmus MC) vindt de werking van de collageensupplementen zeer onwaarschijnlijk. Die werking zou een medische doorbraak betekenen. Dat het product geregistreerd staat als supplement en niet als geneesmiddel, vindt de dermatoloog ook veelzeggend. Wat is uw reactie op de kritiek die Nijsten hier uit?

Wij begrijpen dat collageen als voedingssupplement geregistreerd staat en niet als geneesmiddel. Wij communiceren ook niet naar onze klanten toe dat het product als geneesmiddel ingezet zou kunnen worden. De eventuele claims die wij maken zijn gebaseerd op de toegevoegde vitamine C, die bijdraagt aan de vorming van collageen, dat weer helpt om de huid van binnenuit te herstellen, dat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, dat bijdraagt aan de normale werking van het kraakbeen, dat van belang is voor het bindweefsel in en van de huid, en dat van belang is voor het verstevigen van de huid.

4. De onderzoeken waar veel merken zich op baseren, zijn volgens de dermatoloog niet erg recent. De foutmarge op de resultaten is daarnaast zo groot dat de effecten niet erg significant zijn, aldus Nijsten. Wat is uw reactie op deze kritiek?

Wij verwijzen niet naar de onderzoeken die de meeste merken gebruiken, wij gebruiken namelijk geen (Verisol) hydrolisaat in onze supplementen. Onze supplementen bevatten ons eigen natieve collageen.

5. Hoe is de hoeveelheid collageen in uw product - in de dagelijkse dosis - bepaald?

Omdat wij natief collageen gebruiken, is het advies voor de ADH anders dan van hydrolisaat producten. De hoeveelheid is door middel van testen door onze producent bepaald.

6. Waarom verschilt de dosis van collageen per portie tussen de verschillende merken tussen de 0,2 gram - de dagelijkse dosis van uw product - en 20 gram? Uw dosering per dag behoort tot de laagste van de merken die supplementen aanbieden.

Skin for Skin biedt inderdaad in vergelijking met de andere merken een lagere dosering aan. Dit komt omdat wij als enige merk geen hydrolisaat maar natief collageen verkrijgen door de gepatenteerde, 100% natuurlijke extractiemethode van de reststroom van onze visverwerking. Je kunt deze twee soorten (vormen van collageen) niet met elkaar vergelijken. 

Forumreacties (21)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 06-09-2021 14:45
  Op social media promoten schoonheidsspecialisten en BN’ers collageenpoeder. Ze mengen het lustig door hun koffie of kwark, of slikken dagelijks enkele pilletjes. Maar wat is waar van de claims die over dit voedingssupplement wordt gemaakt: helpt het poeder echt om een strakkere, elastische huid te krijgen en je rimpels weg te toveren? En: waarom is het zo duur?

  De heilige graal, of toch niet? https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/collageenpoeder-wondermiddel-voor-rimpels-of-dure-grap/
 • L
  • Lady1234
  • 06-09-2021 15:03
  Het trekt in ieder geval de bulten en rimpels in je portemonnee glad.

  Maar ja, mensen willen nou eenmaal bedrogen worden. En als een BN-er het zegt?
 • B
  • breien
  • 06-09-2021 15:28
  Als een BN-er een product op social media promoot, dan wantrouw ik het.
Alle reacties (21)

Ook interessant