toggle menu

Factuurfraude - reactie PostNL

Factuurfraude - reactie PostNL

Hieronder lees je de reacties van de PostNL op de uitzending van Radar (05-11-2018) over factuurfraude na de aankoop van een bouwkavel.

'De netwerken van PostNL en andere postvervoerders worden helaas wel eens misbruikt door criminelen. Binnen onze afdeling Security is er structureel een team dat zich onder meer bezighoud met factuurfraude. Zo zijn we veelvuldig in gesprek met onder andere de politie, banken en het MKB om te zoeken naar verbeteringen en mogelijkheden om het probleem te lijf te gaan.

Het is lastig om exacte cijfers te geven. Wij houden bij hoeveel meldingen we binnenkrijgen, maar niet alle gevallen van factuurfraude worden bij PostNL gemeld (maar bij bijvoorbeeld de politie).
 
Er zijn veel verschillende manieren waarop factuurfraude mogelijk zou kunnen plaatsvinden. Zo kunnen brievenbussen – zowel de oranje brievenbussen van ons als de brievenbussen van consumenten – opengebroken worden. Criminelen zijn dan op zoek naar facturen met grote bedragen en zullen zich richten tot de branches waarin de kans hierop het grootst is. De belangrijkste tip voor consumenten: controleer altijd het rekeningnummer als je daar voor de eerste keer geld naar overmaakt.'

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant