toggle menu

Gemaakte zorgkosten in 2018 betalen over 2017 - reactie Zorgverzekeraars Nederland

Gemaakte zorgkosten in 2018 betalen over 2017 - reactie Zorgverzekeraars Nederland

In onze tv-uitzending van 12 november 2018 besteden we aandacht aan dbc's (diagnose-behandelcombinaties) en mogelijke zorgkosten-naheffingen. Hieronder lees je de reactie van Zorgverzekeraars Nederland op dit onderwerp.

'De overheid beslist over de hoogte van het verplicht eigen risico. Dat is vastgesteld op € 385. U kunt uw eigen risico jaarlijks verhogen, tot maximaal € 885. Dit is het vrijwillig eigen risico. U betaalt in dat geval een groter deel van uw zorgkosten zelf, maar u betaalt minder premie.

Omdat bijvoorbeeld ziekenhuizen hun rekeningen pas versturen als het gehele behandeltraject is afgerond, komt het voor dat het langer duurt voordat u de rekening van het eigen risico van uw zorgverzekeraar ontvangt. Het kan zelfs zo zijn dat uw eigen risico in rekening wordt gebracht in een jaar waarin u dat niet verwacht. Om financiële verrassingen én onduidelijkheid over het te betalen bedrag te voorkomen, kunt u via uw "mijn-omgeving" checken hoeveel eigen risico er nog openstaat. Uiteraard kunt u met vragen over het eigen risico ook telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.'

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant