Goedkoper vliegen door simpele truc - reactie Skyscanner

Goedkoper vliegen door simpele truc - reactie Skyscanner

Naar aanleiding van het item 'Goedkoper vliegen door simpele truc' in de uitzending van Radar (01-05-2017) komt Skyscanner met onderstaande reactie.

'Skyscanner is ter voorbereiding op de tv-uitzending van Radar over het boeken van vliegtickets niet om specifieke informatie gevraagd, noch zijn er specifieke vragen gesteld. Daarom lichten we na het zien van de uitzending graag nog het een en ander toe. In het TV-item wordt het beeld geschetst dat Skyscanner vliegtickets verkoopt, maar dat is niet het geval. Wij zijn een meta-zoekmachine die vliegtickets vergelijkt, en kopen geen tickets in noch maken we afspraken met luchtvaartmaatschappijen. Waar we dan wel van bestaan? We verdienen ons geld met commissie en advertenties van onze partners en deze hebben geen effect op de prijs die de reiziger betaalt. Ons doel is voor 100 % de gebruiker de beste tickets te laten vinden en om die reden zoeken maandelijks 50 miljoen gebruikers wereldwijd naar tickets op onze website.

Verder werkt Skyscanner met lokale partners (ticketsites of luchtvaartmaatschappijen) in landen waar we actief zijn, om de beste reisopties te bieden aan de bezoekers van onze website. Hierdoor kan het zijn dat er een prijsverschil ontstaat als je het land waaruit je boekt, aanpast op de website.

We kunnen in de zoekresultaten van de uitzending helaas niet zien welke partner Radar heeft gekozen, bij de getoonde vlucht Amsterdam – Madrid is alleen te zien dat de vluchten uitgevoerd worden door Iberia, niet bij welke partner de vlucht wordt aangeboden. En dat laatste is belangrijk voor het eventuele prijsverschil. Datzelfde geldt voor de vlucht naar New York, hier worden 2 verschillende luchtvaartmaatschappijen vergeleken en de datum wordt niet getoond. Normaliter zijn er met vertrek vanuit Nederland snelle vluchten naar New York zonder stop  mogelijk.'

Ook interessant