toggle menu

Maaltijdboxen getest - reactie Albert Heijn

Maaltijdboxen getest - reactie Albert Heijn

Hieronder lees je de reactie van Albert Heijn op de uitzending van Radar (19-11-2018) over de maaltijdboxentest.

'Alle recepten voor de Allerhande Box van Albert Heijn worden speciaal ontwikkeld en komen tot stand op basis van factoren als (voedings)richtlijnen, nieuwe producten van Albert Heijn, seizoen/actualiteit/trends en behoeftes en feedback van klanten. Daarnaast bieden we variatie in gerechten en keukens en zoeken we continu naar een balans tussen gezond en lekker eten.

Qua groente gaan we in onze recepten uit van minimaal 200 gram per persoon. We streven naar zoveel mogelijk ingrediënten op maat. Soms is er echter geen kleinere verpakking beschikbaar in ons assortiment van Albert Heijn. Als dat leidt tot restjes, dan geven we klanten altijd een lunchtip of inspiratie voor een ander gerecht. Zo willen we verspilling voorkomen.

Qua vlees is de stelregel 1 stuk vlees of maximaal 100 gram per persoon. Daarnaast stimuleren we klanten om naast vlees, ook vis, gevogelte of vegetarisch te eten. Drie van de acht wekelijkse maaltijden zijn daarom vegetarisch.

De reductie van zout (maar ook suiker en verzadigd vet) in recepten en maaltijden vinden we belangrijk. Dat doen we zonder concessies op smaak. Hiervoor hebben we interne normen opgesteld. Daarnaast is Albert Heijn actief betrokken bij het CBL-akkoord om producten stap voor stap gezonder te maken. Als gevolg hiervan zullen onze gerechten in de toekomst dan ook minder zout bevatten.

We zijn continu bezig om onze gerechten beter, gezonder en lekkerder te maken. Daarbij luisteren we goed naar klanten en partijen zoals het Voedingscentrum. We helpen klanten graag om een gezonde keuze te maken. We willen niet betuttelen.'

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant