toggle menu

Maaltijdboxen getest - Reactie de Krat

Maaltijdboxen getest - Reactie de Krat

Hieronder lees je de reactie van de Krat op de uitzending van Radar (19-11-2018) over de maaltijdboxentest.

'Gezond en duurzaam smaakt heerlijk bij de Krat

De Krat heeft tot doel een bijdrage te leveren aan een eerlijke en duurzame voedselketen en een gezonde samenleving. Dit doen wij door maaltijdboxen samen te stellen met kwalitatieve en duurzame producten en bijbehorende recepten.

Smaak

De recepten in onze maaltijdboxen worden samengesteld door professionals met liefde voor mooie Nederlandse producten, duurzaamheid en lekker eten. We streven elke week naar maaltijden die barsten van de smaak. De ene keer houden we de bereiding simpel om de pure smaak van perfect geoogste groenten vol tot zijn recht te laten komen, de ander keer is de bereidingswijze juist spannend door originele combinaties of gebruik van verschillende kruiden en specerijen.

Gezond

De Krat kookt met zoveel mogelijk groenten in elk gerecht (regelmatig boven de norm van het voedingscentrum), want groenten zijn gezond en lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Daardoor sta je soms iets langer in de keuken, maar dat wordt ruimschoots beloond met gezonde, voedzame en gevarieerde maaltijden. Ook vinden we dat het beter voor de wereld is, en voor jezelf, om relatief weinig vlees te eten. Uiteraard hebben we ook een vegetarische maaltijdbox (ook heel populair bij flexitariërs!) en we werken samen met de veganbox.nl.

Duurzaam & eerlijk

Bij de Krat koken we altijd met de seizoenen mee. Zo hoeven er geen groenten onnodig de wereld over te vliegen. Dat is duurzaam en bovendien het lekkerst, wat gisteren is geoogst ligt morgen op jouw bord. Al onze groenten, vlees, zuivel en eieren komen uit Nederland, van bedrijven die werken met respect voor mens, dier en milieu. We betalen onze telers, boeren en producenten een eerlijke prijs. Producten die niet in Nederland groeien of gemaakt worden (bijv. rijst of gedroogde pasta) zijn fairtrade en/of bio.

De Krat gebruikt zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en hergebruikt de houten kratjes waarin je spullen worden thuisbezorgd. Dus niet elke week weer een kartonnen doos naar de papierbak.

Gecertificeerd

De Krat is B-Corp gecertificeerd. B-Corp is een streng gecontroleerde internationale beweging van duurzame bedrijven zoals Dopper, Tony’s Chocolonely, Mud Jeans en Moyee Coffee.'

Meer over:

Ook interessant