toggle menu

Overlijdensrisicoverzekering - reactie Hypotheek Visie

Overlijdensrisicoverzekering - reactie Hypotheek Visie

Radar heeft tussenpersoon Hypotheek Visie om een reactie gevraagd op ons item 'Schuld door overlijden' in de tv-uitzending van 25 februari 2019. Het antwoord van Hypotheek Visie lees je hieronder.

'Situatie
In 2009 is aan het echtpaar Koningstein een spaarhypotheek van 246.600 euro geadviseerd met kruislings twee overlijdensrisicoverzekeringen, omdat dit fiscaal aantrekkelijk was, voor een deel van het hypotheekbedrag van 146.000 euro. Er is een constructie afgesloten waarbij door middel van bonusparticipaties het rendement op het opgebouwde kapitaal bij leven hoger is dan bij een traditionele spaarhypotheek en men korting kreeg op de premie. Deze constructie is destijds geadviseerd doordat de klant hierbij lagere maandlasten heeft. Hiermee gaat echter ook een groter risico gepaard. Als een van de twee personen tussentijds komt te overlijden wordt tot uitkering overgegaan van één van de twee polissen, in dit geval 146.000. De andere polis met ook een opgebouwd spaarbedrag komt dan te vervallen.

Oplossing voor de klant
Hypotheek Visie kijkt momenteel samen met de klant naar een constructie die beter past bij de wensen van de klant en waarbij er minder risico is op een restschuld. Op dit moment is de opgebouwde spaarwaarde nog steeds aanwezig in de polissen.

Tabel
Tabel

Hypotheek Visie heeft aangeboden het omzetten van de spaarhypotheek naar een bankspaarhypotheek en het afsluiten van de nieuwe overlijdensrisicoverzekering kosteloos uit te voeren voor de klant. Tevens wordt er samen met de klant gekeken of er nog eventuele andere geschikte oplossingen mogelijk zijn voor de huidige situatie.

Vergelijkbare dossiers

Hypotheek Visie gaat klanten met een vergelijkbare situatie benaderen om ze alsnog te wijzen op de risico’s en of deze nog aansluiten op de wensen van de klant.'

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant