toggle menu

Pensioengeld verdwenen - reactie Aegon

Pensioengeld verdwenen - reactie Aegon

Hieronder lees je de reactie van Aegon op de uitzending van Radar (01-10-2018) over het verdwenen pensioen van Mevrouw Groothand.

'Hierbij laat ik je weten dat Aegon besloten heeft voor mevrouw Groothand alvast de pensioenuitkering vanaf 1 december aanstaande te gaan verzorgen.

Eerder liet ik je weten dat de achterliggende zaak knap verwarrend is doordat wij diverse signalen kregen over mevrouw Groothands pensioenkapitaal. Zo heeft haar ex-werkgever een paar dagen voor de collectieve waardeoverdracht in 2007 aan Aegon ons expliciet meegedeeld dat het pensioen van mevrouw Groothand niet mee over gaat. Een na de overdracht gedane nabetaling door AZL is niet gespecificeerd en is niet in opdracht van Aegon gedaan.

Om dit allemaal uit te zoeken zijn we afhankelijk van informatie van meerdere externe partijen. Wij zijn daar nog niet uit en daarom gaan we op korte termijn met alle partijen om tafel om uit te zoeken of haar pensioenkapitaal destijds is overgedragen aan Aegon of dat het nu bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn of mogelijk zelfs bij een andere pensioenuitvoerder ligt. Op basis van de informatie die wij op dit moment hebben, zijn wij van mening dat het pensioen niet aan Aegon is overgedragen. We doen ons uiterste best, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we ook niet uitsluiten dat het toch nog wel even gaat duren voordat we finale duidelijkheid verkrijgen.

We begrijpen intussen heel goed dat mevrouw Groothand zich onder deze onduidelijkheid en onzekerheid heel vervelend voelt. Dát ze pensioen heeft opgebouwd en recht heeft op een uitkering staat immers wel vast. Maar voor haar nadert de datum van 1 december met rasse schreden en dit is natuurlijk niet de manier waarop je je pensioen tegemoet wilt gaan, dat snappen we als geen ander.

Dus ook al is het nog maar de vraag of Aegon verplicht is het pensioen aan mevrouw Groothand uit te keren, willen we aan deze onzekerheid voor mevrouw Groothand een einde maken. Om die reden nemen wij onverplicht het voortouw en zeggen we toe het pensioen alvast te gaan uitkeren. Of we dit blijvend gaan doen of een andere uitvoerder dit later van ons gaat overnemen, hangt af van hoe we met alle partijen de puzzel opgelost krijgen wie uiteindelijk de pensioenuitkeringen moet gaan betalen. Mocht dat een ander dan Aegon blijken te zijn, dan zorgt Aegon voor een soepele overgang en informeren we mevrouw Groothand daar natuurlijk op tijd over.'

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant