toggle menu

Problemen slimme meter - reactie E.ON

Problemen slimme meter - reactie E.ON

Naar aanleiding van de uitzending van Radar over de problemen met de slimme meter en de manier waarop Netbeheer Nederland deze problemen in behandeling heeft genomen, heeft E.ON de onderstaande reactie gegeven.

'Op het moment dat E.ON een meterstand van een slimme meter ophaalt voor het opmaken van een afrekening, halen wij deze standen op uit  de Centrale Toegangs Server ("CTS"). De verantwoordelijkheid voor het CTS is neergelegd bij de netbeheerder. Die zorgt voor het ophalen van de standen van de slimme meters van klanten en het beschikbaar stellen hiervan aan de leverancier. Het kan voorkomen dat er in het CTS geen stand beschikbaar gesteld is of er een foutmelding wordt opgeleverd. Ons beleid is dat wij in dat geval nog twee keer de standen opvragen uit het CTS.

Als wij na drie keer standen opvragen uit het CTS nog steeds geen (juiste) meterstand hebben, informeren wij de klant hierover en verzoeken hem een meterstandenkaart in te vullen. Met deze juiste meterstanden maken wij dan de afrekening op. Deze laatste stap van het actief informeren van de klant hebben wij sinds oktober 2016 ingericht. Als de klant geen juiste meterstanden aan ons doorgeeft, gaan we uiteindelijk over tot het maken van een inschatting van deze standen.

Het verbeteren van het proces met slimme meterstanden heeft de aandacht van zowel E.ON als de netbeheerders.'

Ook interessant