Radar

toggle menu

Reactie Achmea

De zorgverzekeraars van Achmea houden vast aan de maximumvergoedingen in de aanvullende tandverzekering. Laten we de maximumvergoedingen los dan geven we de tandartsen een blanco cheque. Uit recente declaratiegegevens blijkt dat de tandartstarieven met gemiddeld 9% stijgen. Dit vinden wij onacceptabel.

Wij hanteren maximumvergoedingen in onze tandverzekering juist omdat wij het belangrijk vinden de zorgkosten op termijn beheersbaar te houden. Wij willen niet dat de klant volgend jaar (onnodig) geconfronteerd wordt met een forse premieverhoging van de tandartsverzekering. 

Om te voorkomen dat kinderen tot 18 jaar moeten bijbetalen voor de tandarts, hebben de zorgverzekeraars van Achmea de vergoedingen in de basisverzekering medio februari tijdelijk verhoogd. Zo is de kans aanzienlijk kleiner dat voor kinderen bijbetaald moet worden

De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) komt tegen de zomer met een uitgebreide marktmonitor. De laatste marktscan van februari 2012 is hier terug te vinden: ehttp://www.nza.nl/publicaties/nieuws/NZa-publiceert-update-scan-mondzorg/

Aanvullend laat Zilverenkruis/Achmea weten naar aanleiding van een cases in onze uitzending:

Het is nog onvoldoende duidelijk hoe hoog het marktconforme tandartstarief moet zijn. Zodra de tarieven van alle tandartsen bekend zijn – we wachten daarbij ook op de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit - bepaalt Achmea opnieuw de standaardvergoeding per behandeling.

Gerelateerd

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant