toggle menu

Reactie: Allianz

Naar aanleiding van de uitzending van Radar over investeringen in controversiële wapenhandel heeft verzekeraar Allianz de onderstaande reactie gegeven.

'Allianz neemt als investeerder haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Allianz hanteert wereldwijd een verbod op investeringen voor eigen rekening en investeringen namens onze klanten die betrekking hebben op controversiële wapens en wapenexport naar risicolanden.

 

Voor onze duurzame investeringsbeleid zijn wij door RobecoSam betiteld als Gold Class. Allianz is al sinds 2001 een van de leidende bedrijven in de Dow Jones Sustainability Index en de FTSE4Good Index. Tevens zijn wij Europees leider als het gaat om investeringen (ruim € 2,5 mld.) in duurzame wind- en zonne-energie.

 

Allianz heeft twee hoofdverantwoordelijkheden als investeerder. Enerzijds de investering van eigen assets, inclusief verzekeringspremies van onze klanten. Anderzijds voor de investeringen die Allianz uitvoert namens asset management-klanten onder onze asset management activiteiten. In dat laatste geval ligt de keuze waarin wordt geïnvesteerd niet bij onszelf, maar bij onze klanten. Dit belangrijke onderscheid neemt de Eerlijke Verzekeringswijzer niet mee in haar onderzoeksopzet.'

Ook interessant