Reactie Calgon

''Uit eigen onderzoek blijkt duidelijk dat Calgon de levensduur van wasmachines verlengt, doordat het kalkaanslag op de vitale delen van de machine tegengaat.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 300 wasmachine-reparateurs bij 12.000 storingen significant veel wasmachines kapot zien gaan door kalkaanslag. Deze schade ontstond in gebieden met medium en hard water. Dit onderzoek vond plaats in een gebied waar de waterhardheid te vergelijken is met die van Nederland.

Consumenten weten heel goed wanneer ze Calgon nodig hebben en wanneer niet. Ze zien kalkaanslag ontstaan op bijvoorbeeld de douchekop en fluitketel en laten zich informeren over de waterhardheid bij hun waterleidingbedrijf. Uit onafhankelijk consumentenonderzoek blijkt dat Calgon vooral wordt verkocht in de gebieden met medium en hard water. In onze uitingen zullen we in de toekomst de consumenten

hierover nog duidelijker gaan informeren.

De conclusie van Radar dat Calgon minder effect heeft bij het wassen op een temperatuur lager dan 60 graden en een hardheid van 8-12 DH is niet met onderzoek onderbouwd. De conclusie van Radar strookt niet met de resultaten van het onderzoek dat Calgon heeft laten uitvoeren.

Wij staan volledig achter ons product, en zijn 75-jarige geschiedenis, en worden hierin al jaren ondersteund door de bekende wasmachine-fabrikanten, te weten Whirlpool, Bosch,Siemens, AEG en Bauknecht.''

Gerelateerd

Ook interessant