toggle menu

Reactie: Centraal Beheer Achmea

Naar aanleiding van onze uitzending over het recht op de vrije advocaatkeuze, heeft Centraal Beheer Achmea de onderstaande reactie gegeven.

Centraal Beheer heeft de uitvoering van de rechtshulp van de rechtsbijstandverzekering belegd bij de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). De nieuwe spelregels rondom VKA – zoals bepaald door het Europees Hof - hebben wij per direct doorgevoerd in de dienstverlening:

 

Bij een gang naar de rechter (gerechtelijke of administratiefrechtelijke procedure) heeft de verzekerde de keuze tussen een gespecialiseerde jurist van SAR, een advocaat uit het netwerk van SAR of een advocaat of andere rechtens bevoegde juridische deskundige naar keuze.

 

Wij bieden dat onze verzekerden aan, op het moment dat  zo’n procedure zich aandient. Ik wil ik hierbij graag opmerken dat verzekerden van Centraal Beheer altijd de rechtshulp hebben gekregen waar zij recht op hadden. We zijn momenteel bezig om naar aanleiding hiervan aanpassingen in de polisvoorwaarden door te voeren.

Ook interessant