Radar

toggle menu

Reactie Delta Lloyd

Naar aanleiding van de uitzending over de falende nazorg in de woekerpolisaffaire heeft Delta Lloyd onderstaande reactie gegeven.

Delta Lloyd is het er mee eens dat het niet altijd volstaat om klanten alleen brieven te sturen om actief naar hun verzekering te laten kijken.

Sinds begin dit jaar hebben we daarom een getrapte, persoonlijke benadering geïntroduceerd voor klanten die het eindbedrag voor hun pensioen of hypotheek vermoedelijk niet zullen halen met hun huidige product door het verlies op hun beleggingen. Deze groep klanten is mogelijk gebaat bij advies. Zij ontvangen eerst een urgente brief met de oproep contact op te nemen, en als dat niets oplevert worden zij telefonisch door ons benaderd. Parallel daaraan schakelen wij hun adviseur in, met het verzoek die specifieke klant te benaderen. De minister en de AFM dringen aan op kosteloos hersteladvies door adviseurs.

Deze nieuwe, meer pro-actieve benadering heeft er toe geleid dat we tot nu toe met meer dan 50% van de benaderde klanten contact hebben gehad. Dit geeft ons de kans met de klant de mogelijkheden te bespreken en samen met zijn adviseur te komen tot een oplossing die beter bij hem past. Vanaf juni zullen we deze aanpak verder intensiveren.

De Delta Lloyd klant die u in de uitzending aanhaalt, hoort bij de groep die het eindbedrag voor de hypotheek vermoedelijk niet zal halen met zijn huidige product. Hij staat dus op de lijst om actief benaderd te worden. Delta Lloyd heeft hem al diverse keren brieven gestuurd, ook heel specifiek over zijn persoonlijke situatie, en hem aangeraden zijn adviseur te benaderen. Naar aanleiding hiervan, heeft hij inmiddels zelf contact gezocht. Het is goed dat hij zelf al in actie komt en nadenkt over zijn situatie. Dat geeft ons de mogelijkheid hem te helpen.

Omzetten huidige product

Deze klant heeft in het verleden voor een 100% beleggingshypotheek zonder garanties gekozen. Dat is uitzonderlijk in de Delta Lloyd portefeuille. Bijna tachtig procent van de Delta Lloyd klanten heeft een beleggingsverzekering met een garantie, die in de minder goede beursjaren heel waardevol is gebleken. Het product waar het bij deze klant om gaat is een hybride hypotheek, met keuze uit sparen, beleggen of een combinatie hiervan. De meeste klanten met zo’n product sparen een deel. Het is goed dat de klant nu met zijn adviseur kijkt naar alternatieven. Banksparen is daarbij één van de mogelijkheden. Voor meer zekerheid op het eindkapitaal zal een offerte waarin met de huidige rentestand wordt gerekend vermoedelijk hoger uitkomen dan zijn huidige maandlasten. Wij gaan graag met deze klant en zijn adviseur het gesprek aan om tot een goed alternatief te komen.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant