toggle menu

Reactie: Dynafix

Naar aanleiding van de uitzending van Radar op 7 november 2016, over telefoonreparateur Dynafix, heeft Dynafix onderstaande reactie gegeven.

'Als gecertificeerd servicecentrum voor bijna alle smartphonemerken, repareert Dynafix namens en volgens de regels van haar opdrachtgevers jaarlijks meer dan 1 miljoen smartphones binnen en buiten de garantievoorwaarden. Meer dan 95% van de reparaties die wij uitvoeren gebeurt voor de consument kosteloos.

Het aantal klachten op klachtensites vormt een uiterst miniem percentage (

 • reparatie
 • vervangend toestel
 • afstand doen van toestel
 • ongerepareerd retour met onderzoekskosten. 

 • Onderzoekskosten dekken onder meer het ophalen van het toestel bij de winkel, volledige diagnose van het toestel, het opstellen, uitsturen en verwerken van de prijsopgave en het terugbrengen van het toestel in de winkel en alle bijkomende kosten (specialistische meetapparatuur, interne logistiek, administratie, etc.).

  Ons basistarief onderzoekskosten voor telefoonmerken die wij zelf repareren bedraagt € 30 excl. BTW. Dit tarief kan bij het kiezen van logistieke opties (bijv. met een koerier thuis afhalen en terugbrengen in vooraf afgesproken tijdsvakken) oplopen tot € 49 excl. BTW. Onderzoekskosten (of voorrijkosten bij thuisreparaties) worden door vrijwel alle soorten producten, merken en reparatiecentra in rekening gebracht. Tenslotte dienen ook deze bedrijven hun medewerkers en alle andere kosten te betalen.

  Met betrekking tot de case van mevr. Van de Moosdijk vinden wij het vervelend dat wij haar niet naar tevredenheid hebben kunnen helpen. De achtergrond van de procedure behoeft echter wel enige toelichting. Het was voor ons onmogelijk om dit toestel gedeeltelijk te repareren om twee redenen: het ontvangstprobleem is in dit geval ook gerelateerd aan de schade aan het gebroken scherm en wij kunnen nooit volledige garantie bieden op een gedeeltelijke reparatie. Om haar toestel goed te repareren, moet dus ook het scherm vervangen worden. Daar kwam inderdaad de beperking bij dat er op dat moment (buiten onze macht) een tijdelijk tekort aan onderdelen was, die nodig zijn voor schermreparatie van de Samsung Galaxy S6. Om mevr. Van de Moosdijk toch zo goed mogelijk van dienst te zijn en niet te lang zonder telefoon te laten, hebben we haar namens Samsung een aanbod gedaan voor een nieuw toestel tegen een sterk gereduceerde prijs. Omdat het toestel direct repareren geen optie was, en zij niet is ingegaan op het aanbod, moesten we haar toestel helaas ongerepareerd terugsturen met onderzoekskosten.

  De case van de heer Ravers is geheel anders. Hij meldt het toestel (een Sony Xperia M4) aan voor reparatie bij Sony op 15-01-2016. Bij ontvangst stellen wij vast dat het IMEI label van het toestel afgehaald is, waardoor sowieso de garantie vervalt. Het toestel start niet op en het display is gebroken. Dit wordt conform onze ISO-gecertificeerde processen op foto vastgelegd met op de achtergrond de kassabon van de heer Ravers. Een prijsopgave voor displayreparatie wordt dan ook verstuurd tezamen met betreffende foto’s. De heer Ravers beweert echter dat het toestel op de foto niet zijn eigen toestel is, en wenst reparatie- noch onderzoekskosten te betalen. In overleg met Sony wordt dit toestel uiteindelijk uit coulance (Sony neemt de onderzoekskosten voor zijn rekening) kosteloos geretourneerd, zodat hij zelf kan vaststellen dat het zijn eigen toestel betreft. Die terugzending dateert van zeven maanden geleden, en sindsdien hebben wij geen reactie van de heer Ravers gehad!?

  Daar wij volledig als partner achter de schermen werken voor onze opdrachtgevers, kunnen wij helaas niet namens hen in uw programma het woord gaan voeren. Naar eer en geweten repareren wij dagelijks duizenden toestellen voor evenzovele consumenten, en betreuren dat dit voor enkelen niet naar volle tevredenheid is. Wij hopen dat u met deze reactie voldoende uitleg heeft omtrent het onderwerp en wensen u een succesvolle uitzending toe.'

  Reacties

  Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

  Ook interessant