toggle menu

Reactie Ecowasbal

De ene test is, zo is gebleken de andere niet.

Wetenschappelijke testen uitgevoerd door de producent van ECOWASBAL, het laboratorium Katri en door Nederlands meest gerenommeerde onderzoeksinstituut kwamen tot de conclusie dat ECOWASBAL een gúnstig effect heeft op het wasresultaat.

De combinatie van ECOWASBAL met 20% van de normaal aanbevolen hoeveelheid wasmiddel blijkt wel degelijk effectief. ECOWASBAL is niet een nieuw agressief wasmiddel maar ECOWASBAL wast de dagelijkse was goed schoon. Zoals uit het Radar onderzoek gebleken, hebben zelfs agressieve wasmiddelen problemen om moeilijke vlekken zoals lippenstift en ketchup goed te verwijderen.

Test effecten als verbleking, treksterkte en pilling zijn in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten. Hierop behaalt ECOWASBAL ook goede resultaten.

De combinatie van ECOWASBAL met 20% wasmiddel zorgt er voor dat de oppervlakte spanning van water verandert waardoor water in de vezel doordringt en het vuil losweekt van de vezel. 

De reden dat de test resultaten anders zijn zullen nader worden uitgezocht. Wij betreuren het dat Radar niet met 20% wasmiddel heeft getest en dat we niet vooraf door Radar op de hoogte zijn gesteld zodat we de kans hadden om reactie te geven. 

Sinds de introductie van ECOWASBAL wassen veel huishoudens met ECOWASBAL en zijn daarover zeer tevreden.

Heeft u vragen dan nodigen wij u uit om die te stellen aan info[at]ecowasbal[dot]nl. Wij hopen u naar wens te hebben geïnformeerd.

Noot van de redactie: Radar heeft gewassen zonder wasmiddel omdat de bijsluiter van de ecowasbal vermeldt dat voor licht tot normaal vervuilde was, de ecowasbal bruikbaar is zonder wasmiddel. 

Gerelateerd

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant