toggle menu

Reactie: Epson

Hieronder lees je de reactie van Epson op de uitzending van Radar van 12-01-2015 over printerinkt.

Epson is niet op de hoogte van de testmethodologie die door Radar is gebruikt. De door ons genoemde yields (het aantal pagina’s dat geprint kan worden met een cartridge) zijn bepaald aan de hand van de  ISO/IEC 24711/24712 normen. De daadwerkelijke yields kunnen variëren afhankelijk van de documenten of afbeeldingen die worden afgedrukt en de gebruiksomstandigheden van de printer. De ISO-norm wordt breed erkend als de meest betrouwbare methode voor het testen van inkjetprinters onder standaardomstandigheden, voor het vergelijken van yields van verschillende concurrerende printers. Aanvullende informatie over de ISO-norm en de Epson yields kan gevonden worden op www.epson.eu/pageyield.

Voor gebruikers die zich zorgen maken over het regelmatig vervangen van cartridges, introduceerde Epson in 2014 EcoTank. EcoTank is een inkjetprinter reeks, die in plaats van inktcartridges gebruik maakt van geïntegreerde inkt-tanks, die voor twee jaar* aan inkt bevatten wanneer ze gevuld worden met de bijgeleverde inktflessen. Dat is genoeg om 4000 pagina's in zwart te printen en 6500 pagina's in kleur, waarmee de printkosten tot wel 65% verlaagd kunnen worden**. Meer informatie over EcoTank kan gevonden worden op www.epson.nl/EcoTank.  

*Twee jaar aan inkt, gebaseerd op het gemiddelde printvolume van gebruikers (TNS Research –June 2013)

De verkregen yields / kosten per pagina zijn gebaseerd op Epson methodologie voor de printsimulatie van testpatronen geleverd in ISO/IEC24712. De genoemde yields zijn NIET verkregen op basis van ISO/IEC24711. De genoemde yields kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die worden afgedrukt, het soort papier dat wordt gebruikt, de frequentie van printen en de omstandigheden van de omgeving, zoals temperatuur.

**De totale besparing bij het printen van 4000 pagina's zwart en 6500 pagina's kleur, inclusief de prijs voor de hardware. De vergelijking is gemaakt tussen de EcoTank L355 en de gemiddelde kosten van de top-10 bestverkopende printermodellen van West-Europa, in de periode januari – juni 2014, zoals bijgehouden door GfK (met uitzondering van handelsmerken). Printkosten zijn berekend aan de hand van het aandeel van de Standaard en XL-cartridges in de West-Europese markt, zoals bijgehouden door GfK gedurende dezelfde referentieperiode, met gebruikmaking van de gemiddelde verkoopprijzen en inktcartridge-opbrengsten zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.

Ook interessant