toggle menu

Reactie: Essent

Naar aanleiding van de uitzending van Radar op 17 oktober 2016, over misleiding op de groene-energiemarkt, heeft energieleverancier Essent de onderstaande reactie gegeven.

'Het onderzoek is wat ons betreft achterhaald en bevat oude informatie. Essent is sinds dit jaar onderdeel van innogy. In dit beursgenoteerde bedrijf zijn de retail- en groene activiteiten van ons voormalige moederbedrijf RWE ondergebracht. De energie die door innogy in diverse landen wordt geproduceerd is 100% duurzaam. innogy is een van de grootste investeerders in windenergie in Nederland.

 

Wij zijn het verder, net als in eerdere jaren, volstrekt oneens met de methodiek die de onderzoekers hanteren. Ze vergelijken in het onderzoek grote energiebedrijven die ook energie opwekken, met kleine bedrijven die alleen maar stroom verkopen. Dat is appels met peren vergelijken en dit geeft de consument geen objectief beeld. Kleinere partijen die alleen maar stroom verkopen leveren zeer beperkt een bijdrage aan de weg naar duurzame energievoorziening. De grote bedrijven investeren juist miljarden in het opwekken van duurzame energie door middel van bijvoorbeeld windparken, zonne-energie en waterkracht.'

Gerelateerd

Ook interessant