toggle menu

Reactie gemeente Houten - Laadpalen

Reactie gemeente Houten - Laadpalen

Hieronder lees je de reactie van de gemeente Houten op de uitzending van Radar (28-01-2019) over laadpalen.

'De gemeente heeft voor Houten een voorstel gemaakt voor het aanwijzen van laadpaallocaties. Als er een verzoek komt van een inwoner uit de wijk kan op die locaties een laadpaal geplaats worden. Bewoners konden op dit voorstel reageren. Op basis van ontvangen reacties op de locatie Goudsmedengilde t.h.v. nr. 19 is voor deze locatie gekeken naar een alternatieve locatie (in dezelfde straat t.h.v. nr. 38).

Waarom wij gekozen hebben voor de locatie Goudsmedengilde t.h.v. nr.19 in plaats van de alternatieve locatie t.h.v. nr. 38:
-          De parkeerdruk is hier lager.
-          De spreiding van de laadpalen over de wijken is met deze locatie beter.
Met ons laadpalenbeleid streven wij naar een goede verspreiding van de laadpalen in Houten zodat het voor iedereen toegankelijk is om in de nabijheid van de eigen woning de auto op te laden.

Bijzonderheid voor de locatie Goudsmedengilde nr. 19 was dat er onduidelijkheid is geweest over de aansluitmogelijkheid op het stroomnet. Toen bleek dat dit t.h.v. nr. 19 geen probleem was, hebben wij om de bovengenoemde redenen gekozen voor deze locatie (i.p.v. nr. 38). Het kan zijn dat dit verwarrend is geweest voor de omwonenden.'
 

Meer over:

Ook interessant