toggle menu

Reactie: Intratuin

Naar aanleiding van onze uitzending over pesticiden op tuinplanten, heeft de Intratuin de onderstaande reactie gegeven.

Intratuin juicht de betrokkenheid van Greenpeace toe en is onaangenaam verrast met de resultaten van dit onderzoek. Intratuin staat voor kwalitatief hoogstaande groenproducten en stelt zeer strenge eisen aan haar leveranciers. Wij kopen alleen in bij kwekers die gecertificeerd zijn door het MPS. Dit is een onafhankelijke organisatie die internationaal certificeringen uitgeeft in de groenbranche.

Intratuin is dé enige keten in Nederland die certificering eist van haar leveranciers. Wij staan hoog aangeschreven in de groenmarkt en willen onze invloed ten positieve gebruiken, zodat op korte termijn alle tuincentra gecertificeerde producten volgens een (milieu)keurmerk verkopen. Wij zijn inmiddels met certificaathouders en de leden van Tuinbranche Nederland in gesprek om na te gaan op welke wijze niet toegelaten gebruik van middelen is uit te bannen.

Het verkregen inzicht uit het onderzoek van Greenpeace kunnen en willen we niet laten passeren. We zoeken momenteel de herkomst van de planten en de daar geldende toelatingseisen uit. Bij niet toegelaten gebruik zullen wij  gepaste maatregelen nemen richting onze leveranciers.

Ook interessant