toggle menu

Reactie: Picksan Muggen Stop (Geurpotje) van OTC Pharma

Picksan Muggen Stop kan alleen worden getest in een model dat voldoet aan het beoogde gebruik.

Picksan Muggen Stop doosjes worden bij het geopende raam neergezet om een geurbarrière te bouwen, waardoor muggen mensen niet kunnen ruiken. Als gevolg daarvan worden insectenbeten en bijkomende secundaire ziekten, zoals malaria voorkomen.

Het resultaat komt in sommige opzichten overeen met het resultaat van het gebruik van insectenwerende middelen op de huid. Ook daarbij dekt de geur van het insectenwerend middel de menselijke geur af.

Muggen kunnen aan de geur wennen

Als insecten voortdurend worden blootgesteld aan de geur van insectenwerende middelen of producten zoals Picksan Muggen Stop en niet kunnen ontsnappen, wennen ze aan de geur en steken ze toch.

Het reukorgaan is in het algemeen zo ingericht dat het geuren (eerst als gevaar) waarneemt en het lichaam in een soort "alarmstand" zet. Als een geur aanhoudt, mixen de hersenen de "aanhoudende geur" om het reukorgaan voor nieuwe "bedreigingen" beschikbaar te maken. 

Zo is het ook te verklaren dat men niet zijn eigen geur waarneemt, omdat die er gewoon altijd is. Zelfs de ochtend aftershave of parfum ruiken we na een korte tijd niet meer, om ons reukorgaan voor nieuwe "uitdagingenµ in te kunnen zetten.

Dit geldt evenzeer voor de insecten. Daarom duurt de herhaalde test van afstotende eigenschappen van een uitwendige samenstelling slechts twee minuten om te voorkomen dat de muggen wennen aan de geur van het betreffende  insectenwerende middelen.

Picksan Muggen Stop is met succes getest

Picksan Muggen Stop is met succes getest in een model dat voldoet aan het beoogde gebruik. Daarvoor werden twee aangrenzende kamers 1 en 2 geselecteerd. In de deur tussen de twee kamers werd een tafel neergezet. Op de tafel, aan de ene kant van kamer 1 werd een kooi met hongerige muggen geplaatst. In de andere kamer 2 bevonden zich twee studenten. Op de tafel tussen de muggen en studenten werd op een afstand van ongeveer 30-40 cm aan de voorzijde van de kooi Picksan Muggen Stop geplaatst.  

De kooi met de muggen werd geopend en het aantal uitvliegende muggen geteld. Elke minuut werd de kooi door klappen door elkaar geschut, om de muggen in beweging te houden of weer te verplaatsen. Bij de procedure van het openen ontsnapte enkele muggen, maar er waren geen steken. 

In het controle-experiment, dat wil zeggen zonder Picksan Muggen Stop, ontsnapte bijna alle muggen en werden de twee vrijwilligers vaak gestoken. 

Het betreffende verslag met de sterk bewijzende overzichten zijn aanwezig. Deze test is aantoonbaar zinvol. Alle andere testmodellen zijn onvoldoende en onbruikbaar.

Dr. rer. nat. Dipl. Chem Fritz Ley

Managing bonapharm GmbH

Dernau, 21/05/2010

Ook interessant