Reactie: Rabobank

Naar aanleiding van de uitzending van Radar op 25 april 2016, waarbij in het Mediateam klachten over aflossen bij de Rabobank werden behandeld, heeft de Rabobank behalve een filmpje ook de volgende reactie gegeven.

'Nieuwe Europese wetgeving (MCD) verplicht dat we onze klanten voortaan VOORAF moeten informeren over eventuele boeterente bij extra aflossen. Onze nieuwe online tool geeft onze klanten direct dit inzicht.

 

Deze tool is een aparte module, waarvoor dezelfde inlogprocedure geldt als voor Rabobank internetbankieren.  Klanten die niet internetbankieren bij de Rabobank moeten vanaf 1 september met de adviseur bellen als zij extra willen aflossen. Het betreft gelukkig maar een kleine groep klanten. Niettemin is het anders en sommigen vinden dit vervelend. We onderzoeken al of we dit kunnen vergemakkelijken. Er zijn overigens geen kosten aan verbonden.

 

Ook kan deze groep klanten een overeenkomst voor internetbankieren afsluiten bij de Rabobank. Het voordeel daarvan is dat zij bij de keuze van een nieuwe rentevastperiode, ook kunnen profiteren van 0,2% korting op de hypotheek als ze ook hun inkomen via deze rekening laten verlopen.'

Bekijk hier het filmpje met de reactie van de Rabobank.

Ook interessant