toggle menu

Reparatiekosten smartphone-scherm - reactie GSM Reparatie Centrum

Reparatiekosten smartphone-scherm - reactie GSM Reparatie Centrum

Naar aanleiding van de uitzending van Radar over de grote kostenverschillen bij de reparatie van een smartphonescherm heeft GSM Reparatie Centrum de onderstaande reactie gegeven.

'GSM Reparatie Centrum hanteert 2 scherm kwaliteiten, namelijk origineel of kopie.

Wat is een origineel scherm bij GSM Reparatie Centrum?

Dit is een zogeheten refurbished scherm. Omdat Apple geen onderdelen aan derde partijen levert hebben wij een eigen Refurbish company opgezet in Nederland.

Een refurbished scherm houdt het volgende in:

Een origineel scherm met een gebroken glas wordt nieuw leven in geblazen. Dit gebeurt door een productieproces waar het oude gebroken glas verwijderd wordt van het nog werkende scherm.

Vervolgens wordt het scherm gereinigd en word er in een stofvrije omgeving een nieuwe (originele indien mogelijk) glasplaat gemonteerd.

Omdat wij dit proces op grote schaal uitvoeren is het niet mogelijk letterlijk uw eigen scherm te behouden in de 20 minuten reparatietijd.

Net als dat u bij Apple onder garantie of na betaling een refurbished telefoon krijgt/koopt. Krijgt u dus onderdelen die door iemand anders ooit al gebruikt zijn. Echter zijn en blijven dit originele onderdelen.

Wat is een kopie scherm bij GSM Reparatie Centrum?

Dit betekent de letterlijke zin van het woord: kopie.

Deze schermen worden in China geproduceerd en zijn 100% kopie. Ze hebben het lcd-beeldscherm en het touchscreen nagemaakt, maar ook het glas en frame. Deze schermen zijn aanzienlijk goedkoper en dat is ook te zien in de prijzen.

Wij als GSM Reparatie Centrum dragen zorg uit om de best mogelijke kopie schermen in te kopen. Vandaar dat wij dezelfde 6 maanden garantie op kopie schermen hanteren als op originele schermen.

In de uitzending wordt de prijs van onze originele (refurbished) iPhone 5C scherm reparatie genoemd a €59 en de prijzen van de iPhone 6 reparaties zowel kopie €79 als origineel (refurbished) €99. Bij de iPhone 6 is hier de €10 kassakorting nog niet vanaf waarmee wij op onze website adverteren. Deze prijzen bedragen dus respectievelijk €69 om €89 voor kopie/ origineel.

Korte prijslijst kopie en origineel (refurbished). Prijzen incl BTW, montage en 6 maanden garantie.

Iphone 5/5C/5S/SE  (enkel origineel verkrijgbaar wegens slechte kopie schermen) €59

Iphone 6               €69         €89

Iphone 6 plus       €79         €119

Iphone 6S             €79         €129

Iphone 6S plus     €89         €139

Iphone 7               €89         €139

Iphone 7 Plus       €119      €199'

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant