toggle menu

Rolstoelassistentie - reactie Schiphol

Rolstoelassistentie - reactie Schiphol

Hieronder lees je de reactie van Schiphol op de uitzending van Radar over rolstoelassistentie bij vliegreizen.

We vinden het erg vervelend dat deze mensen deze ervaring hebben gehad op onze luchthaven. Dat willen we graag verbeteren. We erkennen dat er winst te behalen is op het gebied van deze dienstverlening. Het aantal mensen dat assistentie nodig heeft, is enorm toegenomen en we zien dat de planning, wat een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol, soms onvoldoende is. Sinds enige tijd zijn we samen met de luchtvaartmaatschappijen bezig dat structureel te verbeteren. Voor de korte termijn hebben we extra mensen ingezet

Op Schiphol zijn er drie partijen betrokken bij dit onderwerp: luchtvaartmaatschappijen, Schiphol/Axxicom en de reiziger zelf. De vraag voor assistentie komt op twee manieren bij ons. De eerste is dat een luchtvaartmaatschappij aan Schiphol doorgeeft bij welke vlucht assistentie nodig is. Schiphol besteedt dat vervolgens uit aan Axxicom. De tweede manier is dat een reiziger bij aankomst op de luchthaven aangeeft assistentie te wensen. Idealiter horen wij dat van te voren, zodat we dat kunnen plannen en reizigers dus beter van dienst kunnen zijn. Voor beide manieren geldt dat we kijken naar mogelijkheden om het te verbeteren, met als doel een fijnere reiservaring.

Voor de casussen specifiek over het vervoer van de eigen rolstoelen van de reizigers verwijs ik je naar de betreffende luchtvaartmaatschappij(en). Zij zijn verantwoordelijk voor het vervoer.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant