toggle menu

Schimmel in huurhuis: lost Mitros het eindelijk op? | Radar checkt - reactie Mitros

Schimmel in huurhuis: lost Mitros het eindelijk op? | Radar checkt - reactie Mitros

Hieronder lees je de reactie van woningcorporatie Mitros op het onderwerp van Radar: Schimmel in huurhuis: lost Mitros het eindelijk op? | Radar checkt

'We zijn in de afgelopen jaren regelmatig in gesprek geweest met de heer Kamal over passende oplossingen. We hebben zijn klachten uitgebreid onderzocht en besproken. De oplossingen zijn dan ook uitgevoerd en afgehandeld.

Helaas ervaart de heer Kamal een aantal terugkomende klachten waar hij via het programma Radar aandacht voor vraagt. De heer Kamal heeft sinds 2017 geen contact meer met ons gezocht over zijn klachten.  Het was goed om woensdag zijn verhaal te horen en meteen een inspectie van het huis te doen. 

Een woning verzorgen we samen. Daarom is het belangrijk om in gesprek te blijven, en elkaar te helpen met het onderhouden en voorkomen van tocht en schimmel. We willen dat onze huurders prettig wonen in een huis met een gezonde luchtkwaliteit. We zoeken steeds naar nieuwe innovatieve manieren om gevelisolatie en het binnenklimaat te verbeteren. Daarnaast geven we voorlichting over wat je als huurder zelf kunt doen. 
 
We zijn in contact met de heer Kamal en blijven met hem in overleg over zijn klachten. We plaatsen een nieuw keukenblok, maken erachter schoon en monteren een luchtrooster. We inspecteren de stenen rond het kozijn om te controleren of daar nog een voedingsbodem is voor het plantje dat naar binnen groeit.'

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant