toggle menu

Sportclub deelt je gegevens - reactie KNLTB

Sportclub deelt je gegevens - reactie KNLTB

In reactie op de uitzending van Radar over sportclubs die je gegevens doorverkopen aan derde partijen, heeft de KNLTB de onderstaande reactie gegeven.

'De KNLTB is een non-profit organisatie en heeft als doel meer mensen meer te laten tennissen. De KNLTB gaat samenwerkingen met partners aan om inkomsten te genereren voor de tennissport in Nederland én om leden te laten profiteren van aantrekkelijke relevante aanbiedingen/acties. Gegevens van leden worden niet verkocht of verhandeld, maar de data wordt uiterst zorgvuldig en binnen de regels van de wet benut in de samenwerking met partners. De inkomsten uit partnerships vloeien direct terug naar de tennissport, zodat we tennis voor leden en verenigingen toegankelijk en betaalbaar houden.

Zo gaat bijvoorbeeld een bijdrage naar het Tenniskids Blauw programma (jeugd 4-6 jaar) en vraagt de KNLTB aan verenigingen geen afdracht van de Tenniskids Blauw lidmaatschappen, waardoor kinderen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met tennis. Een mooi voorbeeld van een actie voor onze leden is de briefpostactie met onze partner TennisDirect, een concrete kortingsactie waarmee ze voordeel hebben op tennisartikelen, tenniskleding etc.

Voorwaarden

De KNLTB stelt NAW-gegevens en telefoonnummers onder strikte voorwaarden ter beschikking aan haar partners. We houden altijd toezicht op de acties van onze partners en maken per actie strenge afspraken over hoe zij met de gegevens mogen omgaan. Iedere actie wordt specifiek beoordeeld of het past bij de doelen en belangen van de KNLTB en haar leden.

De KNLTB houdt zich bij de verstrekking van gegevens altijd aan de geldende wet- en regelgeving.

In 2007 heeft de KNLTB al toestemming gekregen van de Ledenraad voor het gebruik van NAW-gegevens voor briefpostacties. In december 2017 is specifiek toestemming gevraagd voor het gebruik van NAW- plus telefoongegevens, geen e-mailadressen. De belangen van de leden en de tennissport zijn door de Ledenraad en het Bondsbestuur zorgvuldig afgewogen en er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden, de communicatie naar leden en de mogelijkheid van afmelden.

Informeren en afmelden

Wij doen er alles aan om zo veel mogelijk leden over het verstrekken van deze gegevens en het recht van bezwaar te informeren middels nieuwsbrieven aan onze leden en verenigingen en door een informatiepagina hier over op onze website. Richting de nieuwe leden wordt dit beleid gecommuniceerd via een welkomstmail.

Natuurlijk hebben we begrip als leden niet benaderd willen worden via de telefoon of post met aanbiedingen vanuit KNLTB en/of haar structurele of incidentele partners. De vragen en opmerkingen die we hierover hebben gekregen hebben we zorgvuldig behandeld. Leden kunnen gebruikmaken van het recht van bezwaar en zich via een link afmelden. De afmeldingen worden vervolgens zo snel mogelijk verwerkt. Per actie leveren we een actueel bestand aan, zodat een afmelding ook echt effect heeft. Het kan zijn dat er in verband met de verwerking enige overlap is, die is dan hooguit eenmalig.'

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant