toggle menu

Sudoku Sun zorgt voor hoofdbrekens

Radar ontving de afgelopen weken tientallen klachten van puzzelaars die niet van het puzzelblad Sudoku Sun afkomen. In plaats van alleen een vrijblijvend proefexemplaar hebben ze nu een duur abonnement waar ze niet op zitten te wachten.

Sudoku is al jaren een enorme puzzelrage. Sudoku Sun speelt daarop in. Het bedrijf benadert u telefonisch met een aanbieding. Voor 4,95 krijgt u een proefexemplaar van een puzzelmaandblad ter waarde van 19,95. U heeft daarmee wel meteen een abonnement op Sudoku Sun, maar dat kunt u volgens het bedrijf binnen veertien dagen opzeggen. U zit dan nergens aan vast en u mag het proefexemplaar houden.

Opzeggen gaat moeizaam

Het opzeggen van het abonnement is echter niet zo makkelijk als Sudoku Sun belooft. Het bedrijf is alleen per e-mail en per post te bereiken. Helaas wordt op elke e-mail gereageerd met een standaard antwoord:

'Door de grote hoeveelheid e-mailtjes zijn we bij het beantwoorden enige vertraging opgelopen. Wij vragen hiervoor uw begrip en doen er alles aan om uw zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.'

De 'klanten' kunnen zo dus niet binnen veertien dagen opzeggen. Ze blijven nu puzzelboekjes ontvangen voor 19,95 per maand.

Wie tegenstribbelt krijgt Spec Incasso op zijn dak

Ook het laten terugstorten van het bedrag en weigeren van de boekjes helpt niet. Doet u dit wel, dan komt Spec Incasso om de hoek kijken. Spec Incasso bestookt de puzzelaar middels brieven en e-mails met het dringende verzoek binnen acht dagen te betalen. Doet de puzzelaar dit niet, dan volgt er een brief van de deurwaarder.

Een klacht indienen bij Spec Incasso gaat helaas ook niet makkelijk. Telefonisch is het bedrijf moeilijk te bereiken. Mocht de telefoon wel worden opgenomen, dan betaalt u 0,80 per minuut. Reageren per e-mail heeft weinig nut. Spec Incasso toont vaak geen enkel begrip voor de gedupeerden en als zij met bewijs van hun tijdige opzegging komen, wordt hier vaak niet op ingegaan.

Waar kunnen gedupeerden terecht?

Radar confronteert Sudoku Sun. Het bedrijf wil niet naar de studio komen, maar beweert transparant te zijn en alle klachten te zullen oplossen.

Gedupeerden van Sudoku Sun kunnen ondertussen terecht bij Consuwijzer, het loket van de overheid voor consumenten. Consuwijzer heeft inmiddels een dossier met klachten over Sudoku Sun en overweegt om een zaak tegen het bedrijf te beginnen. Abonnees die vinden dat ze ten onrechte aan Sudoku Sun vastzitten, kunnen hun klacht indienen via www.consuwijzer.nl. Bellen kan ook: 088 - 0 70 70 70, vijf dagen per week van 8.30 tot 17.30 uur tegen het normale tarief.

Gerelateerd

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant