toggle menu

Theorie-examen aanvragen via mijntheorieaanvragen.nl - reactie mijntheorieaanvragen.nl

Theorie-examen aanvragen via mijntheorieaanvragen.nl - reactie mijntheorieaanvragen.nl

Hieronder lees je de reactie van mijntheorieaanvragen.nl op de uitzending van Radar (12-02-2018) over bemiddelingsbureaus voor het aanvragen van een theorie-examen.

Het item is gemaakt naar aanleiding van klachten bij ons van mensen voor wie niet duidelijk was dat zij niet te maken hebben met het CBR.

'Wij betreuren het om te horen dat er klachten zijn over onze dienstverlening. De gemiddelde beoordeling van Mijn Theorie Aanvragen op het internet is 9,3. Hieruit kunnen wij opmaken dat er genoeg klanten zijn die onze dienstverlening wel waarderen, en gelukkig maar, want zo hoort het natuurlijk. Onze dienstverlening vervult duidelijk een behoefte.'

Wordt op mijntheorieaanvragen.nl voldoende duidelijk gemaakt dat de website niet verbonden is aan het CBR?

'Jazeker. Wij vermelden dit prominent op verschillende plaatsen op onze website. Direct op de homepage vermelden wij dat wij een intermediair zijn en tevens in de tekstballon tijdens het aanvraagproces. Ook bij het akkoord gaan van de algemene voorwaarden staat er duidelijk dat wij de aanvraag bij het CBR doen voor de klant. Wij zijn dus volkomen transparant over de aard van onze dienstverlening en de extra kosten die onze dienstverlening met zich meebrengt. Hier kun je als gemiddeld oplettende consument dus naar onze mening geen andere indruk krijgen dan dat wij als intermediair optreden voor de klant en dat wij voor de klant het examen aanvragen bij het CBR.'

Welke voordelen zijn er voor examenkandidaten om het theorie-examen aan te vragen via mijntheorieaanvragen.nl terwijl dit geen tijdswinst oplevert maar de klant wel extra reserveringskosten moet betalen?

'De voordelen bestaan uit het volgende;

•    Na de aanvraag - zonder bijkomende kosten - een spoedaanvraag indienen. De meeste kandidaten kunnen op deze manier al binnen enkele dagen examen doen.

•    Geen DigID code nodig. Het duurt vaak 5 werkdagen voordat je de inloggegevens in huis hebt. Lang niet alle kandidaten hebben hier het geduld voor en willen alvast een afspraak maken zónder DigID.  

•    De afspraak is binnen 2 minuten gemaakt, in tegenstelling tot MijnCBR.

•    Kandidaten zijn flexibeler met het verzetten van de datum. Bij het CBR kun je enkel tot 7 dagen voor het examen plaatsvindt nog verzetten. Bij ons kan dit tot 5 werkdagen van tevoren kosteloos en binnen 5 werkdagen, tegen betaling van een toeslag.  

•    Kandidaten die een individueel theorie-examen willen aanvragen bij het CBR, dienen eerst een examen met extra tijd te hebben afgelegd. Bij ons hoeft dit niet.'

Waarom heeft u deze vorm van dienstverlening opgericht?

'Het idee is begin 2015 aan de keukentafel ontstaan. Ik was al bekend in de rijschoolwereld en wist zodoende ook dat er behoefte was aan deze dienstverlening. Ik heb veel jongeren lesgegeven die hun theorie-examen niet op tijd regelden en veel van deze jongens en meisjes wilden op het laatst nog een spoedplek. Bovendien hebben veel kandidaten nog helemaal geen DigID op hun 17e. Voor die leeftijd heb je dat namelijk nog niet nodig. Mijn doel was het zo makkelijk mogelijk maken van het aanvragen van theorie-examens en dat is mijns inziens ook gelukt.'

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant