toggle menu

Veiligheid trampolineparken: toezicht schiet tekort - reactie Jump XL

Veiligheid trampolineparken: toezicht schiet tekort - reactie Jump XL

Hieronder lees je de reactie van Jump XL  op het onderwerp van Radar: Veiligheid trampolineparken: toezicht schiet tekort.

'We hebben de uitkomsten van het Radar-onderzoek globaal gezien en we zijn enigszins verbaasd over de uitkomsten die met ons gedeeld zijn. Echter, we nemen de uitkomsten zeker serieus. Veiligheid staat bij al onze parken voorop. We besteden veel aandacht aan het goed instrueren van onze medewerkers én onze gasten. Zo krijgen alle toezichthouders (Jump Masters) een veiligheidstraining voordat zij daadwerkelijk aan het werk gaan als Jump Master. Daarbovenop krijgen alle medewerkers een BHV training. Ook staat op de website van elk park de veiligheidsvideo zodat een gast zich ook vooraf op de hoogte kan stellen van de regels die horen bij het veilig trampoline springen.

Voordat onze gasten de Trampoline Arena betreden krijgen zij standaard een veiligheidsinstructie. De ‘algemene veiligheidsregels’ hangen in alle parken op een grote poster in de Trampoline Arena en elke attractie is voorzien van een ‘regels’ poster t.b.v. de uitleg van die specifieke attractie. Op deze manier kunnen mensen altijd checken wat wel te doen en wat niet te doen.

Onze Jump Masters kun je vergelijken met de badmeester bij een zwembad. Het aantal aanwezige Jump Masters wordt verhoogd naarmate er meer gasten zijn (volgens de US-normen van ASTM, omdat deze normen nog niet in Nederland zijn vastgelegd) en waar we ons ook strak aan houden. De Jump Masters bij Jump XL zijn duidelijk herkenbaar door een speciale bedrijfskleding met daarop “team”. Dit wordt tijdens de instructie bij binnenkomst ook verteld aan de gasten zodat ze bij vragen weten bij wie ze terecht kunnen.

We zijn verbaasd over het aantal genoemde incidenten. Het aantal ongelukken waarbij een arts is betrokken ligt op gemiddeld 15 per jaar per park. Dat is bij een gemiddelde van 50.000 jumpers per jaar per park minder dan 0,05%. Jumpen is een vorm van (recreatief) sporten, dat er blessures kunnen worden opgelopen is realistisch. Vandaar dat het volgen van de instructies (mondeling en op de posters) van groot belang is en dat alle medewerkers een BHV-training krijgen.

Al onze parken worden gebouwd door (twee) Nederlandse leveranciers en voldoen aan de hoogste internationale normen van veiligheid. Elke hal wordt gekeurd op veiligheid en op het hebben en uitvoeren van correcte procedures. Dit gebeurt door onafhankelijke en door het Ministerie van VWS benoemde keuringsinstanties.

Zoals gezegd, we nemen de uitkomsten van het onderzoek serieus. Vandaar dat we bij al onze parkmanagers en franchisenemers het belang van goede instructies en zichtbaarheid van onze Jump Masters nogmaals extra onder de aandacht brengen.'

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant