toggle menu

Woonwebwinkel Lil.nl - Reactie Trusted Shops

Woonwebwinkel Lil.nl - Reactie Trusted Shops

Naar aanleiding van het Radar-item over problemen met woonwebwinkel Lil.nl (9 april 2018) heeft Trusted Shops onderstaande reactie gegeven.

'Mag Lil.nl het Trusted Shops keurmerk voeren?

Lil.nl heeft het keurmerk van Trusted Shops zonder toestemming getoond en Lil.nl is hier meerdere malen op gewezen. Voordat online shops het Trusted Shops keurmerk ontvangen en mogen tonen, worden ze aan een uitgebreide juridische keuring onderworpen waarbij ze moeten voldoen aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops. De shops worden gekeurd aan de hand van de nationale en Europese wetgeving en daarnaast stellen wij ook strenge eisen aan de kwaliteit van de service en producten die zij leveren.

Waarom mag Lil.nl het keurmerk niet voeren?

Lil.nl heeft zich enkel bij ons geregistreerd om zodoende gebruik te kunnen maken van ons beoordelingsplatform, niet van het keurmerk. Dat is namelijk een aparte feature.

Is Lil.nl in het verleden wel aangesloten bij het keurmerk?

Lil.nl is in het verleden nooit aangesloten geweest bij het Trusted Shops keurmerk. Wel werd er gebruik gemaakt het gesloten Trusted Shops beoordelingsplatform waarbij enkel klanten actief per mail werden benaderd om een beoordeling te schrijven. Hierdoor kwam de beoordelingsscore hoger uit dan die op klachtenwebsites met een open beoordelingssysteem waar dus eenieder een beoordeling op kan achterlaten. Omdat Lil.nl het keurmerk nog steeds onrechtmatig toont, hebben wij ook het beoordelingsplatform momenteel gedeactiveerd.

Wat doen jullie om misbruik van het keurmerk te voorkomen?

Webwinkels die het keurmerk onrechtmatig gebruiken, worden hierover door ons gewaarschuwd en waar nodig worden procedures gestart om het misbruik te stoppen. Wij informeren consumenten hierover op www.trustedshops.nl/keurmerk-misbruik/.

Wat kun je als consument doen om te controleren of het keurmerk op een website echt is?

Trusted Shops informeert consumenten over de echtheidscontrole van het keurmerk via www.trustedshops.nl/faq/#keurmerk. Als een webshop een geldig Trusted Shops keurmerk draagt, dan staat deze informatie vermeld op de Trustcard en op hun shopprofiel. Mocht een consument merken dat een webshop het keurmerk toont, maar verdere gegevens wat betreft de certificering ontbreken zodra je op het keurmerk klikt, dan vragen wij consumenten contact met ons op te nemen zodat wij dit kunnen controleren.'

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant