1200 gedupeerden eisen goedkope hoogslaper van Leen Bakker
Ruim 1200 gedupeerden hebben zich bij een juridisch adviseur gemeld, omdat ze willen dat Leen Bakker een hoogslaper voor 24 euro uitlevert.
Donderdagochtend staat een gesprek gepland tussen de advocaten van de winkel en bureau Aliter Melius, dat namens de kopers eist dat de verkoopafspraak wordt nagekomen, zo meldt het bureau.
Lees ook: Moet Leen Bakker de spotgoedkope hoogslaper leveren?
92 procent korting
Op 29 juli verscheen op de website van Leen Bakker een hoogslaper met 92 procent korting. In plaats van 319 euro kostte de 'Fairytale Flower' nog maar 24 euro. Een technische fout, aldus het bedrijf, maar toen hadden verschillende mensen het product al besteld.
'We hopen Leen Bakker in te laten zien dat zij de bestellingen moeten gaan leveren en zo de zaak zonder tussenkomst van de rechter op te lossen,' aldus de juristen.
Moedwillig prijzen aangepast?
Eerder deze week was juridisch adviseur Chizki Loonstein van Aliter Melius te gast bij Jinek. Hij stelde in de uitzending dat uitgezocht moet worden of Leen Bakker moedwillig de prijzen heeft aangepast. Loonstein: 'Het is niet de eerste keer en zal niet de laatste keer zijn dat een internetgigant mensen op slinkse manieren naar de website probeert te lokken.'
Bekijk de uitzending van Jinek onder dit artikel.
Update 14:40: kort geding tegen Leen Bakker
Ruim 1000 consumenten gaan een kort geding tegen Leen Bakker aanspannen over niet-geleverde hoogslapers. Een gesprek donderdag tussen het juridisch bureau Aliter Melius en Leen Bakker om de zaak buiten de rechter om op te lossen, leverde niets op.
Een woordvoerder van Aliter Melius liet weten dat het niet lukte een 'inhoudelijk gesprek' met Leen Bakker te voeren over de levering van de hoogslapers. De keten van meubelwinkels zou vooraf een aantal voorwaarden hebben gesteld. 'Ze stelden onder meer de voorwaarde dat we over het gesprek niet met de media zouden communiceren', aldus de zegsman van het juridisch adviesbureau. Leen Bakker heeft nog niet gereageerd op de dagvaarding.
Update 16:40 uur: 'Parallel met eerdere rechtszaak'
De Consumentenbond ziet een parallel met een eerdere rechtszaak over breedbeeld-lcd-televisies die het bedrijf Otto in 2006 aanbood voor slechts 99 euro. Klanten eisten toen ook dat het bedrijf de tv's voor dat bedrag zou leveren, maar de rechter oordeelde dat de koop niet geldig was. Otto wist aannemelijk te maken dat de lage prijs een foutje was. Het gerechtshof in Den Bosch redeneerde dat ook voor de kopers duidelijk moet zijn geweest dat het een vergissing was.
'De uitspraak in de Otto-zaak geeft richting, maar uiteindelijk moet de rechter alle omstandigheden meewegen', aldus een woordvoerster van de Consumentenbond. Over de uitkomst van deze zaak wil ze niet speculeren.
Door een technische fout blijft de playbutton helaas in beeld staan: hier wordt aan gewerkt.
Bron: ANP / Jinek