Veelgestelde vragen

Radar forum en site

Ik heb een tip voor de redactie
Je kunt ons altijd tips sturen. Op deze pagina lees je hoe je dat doet.

 Ik wil gebruik maken van het Radar forum
Je kunt gebruik maken van ons forum. Je kan een account aanmaken, maar dat hoeft niet: je kan ook als gast reageren.

Hoe maak ik een account aan?
Je kan je aanmelden met X, Facebook of Google+, of door het registratieformulier in te vullen. Dat doe je door op 'registreren' te klikken en de huisregels te accepteren. 

Ik wil geen account aanmaken
Je kan ook reageren zonder een account aan te maken. Je reactie verschijnt dan direct.

Reacties rapporteren
Schendt een reactie onze huisregels? Dan kan je die rapporteren door op het vlaggetje te drukken.

Ik wil mijn gebruikersnaam van het Radar Forum veranderen
Dat kan je zelf niet doen. Je kan daarvoor het beste contact opnemen met de internetredactie van Radar. Stuur ook een suggestie mee voor je nieuwe gebruikersnaam.

Ik wil mijn e-mailadres wijzigen

  • Wil je het e-mailadres wijzigen waarop je onze nieuwsbrief ontvangt? Ga dan naar de laatst ontvangen nieuwsbrief en klik op 'Wijzig je e-mailadres' (onderaan de e-mail). Volg dan daar de instructies.
  • Mail naar email(at)radarpanel.nl vanaf het e-mailadres waarop je de uitnodigingen ontvangt, en vermeld in deze mail je nieuwe e-mailadres, dan passen wij deze aan. Let op: mailen vanaf je nieuwe e-mailadres werkt niet, we moeten verifiëren of het account aan jou toebehoort om je mailadres te kunnen wijzigen.
  • Om je e-mailadres van het forum te wijzigen, ga je naar deze pagina om in te loggen in het Gebruikerspaneel. Klik vervolgens op 'Profiel' en dan 'Wijzig accountinstellingen' om je e-mailadres wijzigen.

Lukt het niet?
Stuur ons een e-mail. Let wel op: Je kunt een wijziging wel doorgeven vanaf je oude / huidige adres, maar niet vanaf een adres dat bij ons (nog) niet bekend is. Dit is ter bescherming van je eigen persoonsgegevens.

Radar Panel

Wat is het Radar Panel?
Het Radar Panel is een groep van tienduizenden consumenten die zich hebben aangemeld om via e-mail uitnodigingen te ontvangen voor vragenlijsten. Via deze vragenlijsten kunnen zij hun mening en ervaringen delen. Zo kan de redactie zien wat er speelt in de samenleving en problemen aankaarten met behulp van harde cijfers. De resultaten worden gebruikt voor de uitzendingen en berichten op onze website en andere online kanalen.

Hoort het Radar Panel bij het televisieprogramma Radar?
Ja. Het Radar Panel (radarpanel.nl en radartestpanel.nl) is een onderdeel van de website radar.avrotros.nl, en daarmee ook van het televisieprogramma Radar van AVROTROS.

Hoe meld ik me aan voor het Radar Panel?
Volg deze link en vul de intake-enquete in: dat duurt hooguit enkele minuten. Aanmelden is gratis.

Hoe vaak krijg ik een enquête-uitnodiging?
Radar houdt gemiddeld twee onderzoeken per maand. Uitnodigingen voor onderzoeken sturen wij per e-mail toe. Je beslist altijd zelf of je wel of niet aan een onderzoek meedoet.

Kan ik kiezen aan welke onderzoeken ik meedoe?

Ja. Je kunt altijd zelf besluiten aan welke van deze onderzoeken je wel en niet wil meedoen. Dit heeft geen gevolgen voor je lidmaatschap van het Radar Panel.

Hoeveel tijd heb ik om mee te doen aan een onderzoek?
Sommige onderzoeken staan weken op, andere maar enkele dagen. Als je maar kort de tijd hebt om te reageren, zetten we dat er vaak bij in de uitnodiging. Het kan voorkomen dat we een onderzoek sneller dichtzetten, bijvoorbeeld als de actualiteit aanleiding geeft om de resultaten eerder te brengen. Op het invullen van de vragenlijsten zit geen tijdslimiet. Meedoen duurt doorgaans tussen de twee en acht minuten.

Hoe weet ik zeker dat jullie mijn antwoorden ontvangen hebben?

Wanneer je een vragenlijst afrondt, krijg je daarvan een melding te zien. Wanneer je nogmaals op de link uit je persoonlijke uitnodiging klikt, zul je ook de melding ontvangen dat je je antwoorden al zijn ontvangen.

Waar vind ik de onderzoeksresultaten?

In de onderzoeken kun je aangeven dat je een seintje wil ontvangen wanneer de resultaten online staan. Je kunt de uitslagen ook allemaal teruglezen op deze pagina. Daarnaast verwerkt Radar de uitslagen regelmatig in uitzendingen. Deze uitzendingsitems kun je ook terugkijken op onze site.

Is het Panel-lidmaatschap gratis?
Ja.

Wat krijg ik in ruil voor mijn Panel-lidmaatschap?
Door deel te nemen aan enquêtes kun je jouw meningen, oordelen en ervaringen laten meetellen. Dit helpt Radar om consumentenkwesties aan de kaak te stellen en bedrijven en instanties ertoe te bewegen hun diensten en producten te verbeteren. Daarnaast kun je als welkomstgeschenk eenmalig een nummer van het magazine RADAR+ aanvragen.

Hoe lang blijf ik panellid?
Je blijft lid zo lang of zo kort als jij dat wilt. Je kunt jezelf op elk moment uitschrijven.

Hoe schrijf ik mezelf uit?
Onderaan iedere aan jou persoonlijk geadresseerde uitnodiging of panelmail die wij versturen staat een link om je uit te schrijven. Lukt het niet, dan kun je ons ook een e-mail sturen vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is, zodat wij kunnen verifiëren dat de e-mail met het verzoek om uit te schrijven inderdaad van jou afkomstig is.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe geef ik dit door?
Wij kunnen je e-mailadres aanpassen als je vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is een e-mail stuurt naar het Radar Panel. Vermeld in dit bericht je nieuwe e-mailadres. Let op: we kunnen je e-mailadres alleen wijzigen als je deze mail verstuurt vanaf het account waarmee je geregistreerd staat (= het e-mailadres waarop je de uitnodigingen ontvangt). Via de ontvangen mail kunnen wij controleren of het account aan jou toebehoort. Dit klinkt misschien erg streng, maar dit doen we om je gegevens te beschermen.

Ik heb een technisch probleem / mijn vraag staat er niet tussen / ik kom er niet uit. Wat nu? Neem contact met ons op via [email protected].