'24% gluurt weleens in Facebookaccount van bekende'

facebook-beveiliging-27-01-780.jpg

Heb jij weleens stiekem in het Facebookaccount van een bekende rondgesnuffeld, bijvoorbeeld omdat de laptop nog stond opengeklapt, of omdat je de toegangscode van de telefoon wist? Je bent niet de enige: 24 procent van de mensen gluurt weleens in iemands profiel, ontdekte De University of British Columbia in Canada.

Bij een social insider attack krijgt iemand, die het slachtoffer kent, toegang krijgt tot een Facebookaccount door in te breken op een apparaat waarop nog was ingelogd. De universiteit deed onderzoek naar dit fenomeen, en observeerden 1308 Facebookgebruikers in Amerika.

Je account beveiligen

Je kunt een aantal maatregelen nemen om je account beter te beveiligen. Let op: onderstaande tips kunnen niet voorkomen dat iemand in jouw Facebookprofiel kan neuzen als je je laptop open laat staan of als iemand de toegangscode voor je telefoon weet.

Open het tabblad beveiliging, en bekijk onderstaande punten:

1. Kies bij 'Aanmeldingswaarschuwingen' voor 'meldingen ontvangen'. Je krijgt nu een waarschuwing als iemand zich aanmeldt op jouw account vanuit een onbekend apparaat of een onbekende browser;

2. Stel een tweestapsverificatie in, je krijgt dan een code als er vanaf een onbekend apparaat wordt ingelogd. Ga naar de beveiligingsinstellingen en kies bij 'Aanmeldgoedkeuringen' voor tekstbericht, codegenerator of herstelcodes.

3. Controleer of er bij 'Waar je bent aangemeld' locaties tussen staan die je niet herkent. Klik op 'activiteit beëindigen' om je uit te loggen.

Bron: Metronieuws / Radar