4 producten die bijdragen aan jouw gezondheid of die van je kind

780x439_uvisio2_01.jpg

Hoe kan je de zonkracht op je huid meten, kan je in enkele minuten je lichaam laten opwarmen of afkoelen, hoe meet je je hartritme tijdens of na het sporten en kan je de bewegingen van je baby in de gaten houden? Radar zag 4 gadgets op consumentenbeurs CES die bijdragen aan jouw gezondheid of die van je kind.

Owlet Band meet babybewegingen

Als je zwanger bent doe je er alles aan dat jouw kind straks gezond en wel geboren kan worden. Naast een bezoek aan de gynaecoloog voor een echo, kan je met de Owlet Band ook zelf de gezondheid van je baby in de gaten houden. Dat kan vanaf de 24e zwangerschapsweek. De band zit om de buik en meet de hartslag van de baby, z'n bewegingen en hoe vaak hij trapt. Ook kan de band in de gaten houden hoe de moeder slaapt. Een dag later krijg je in een rapport de metingen. Vooralsnog wordt de Owlet Band alleen beschikbaar in Engeland, maar mogelijk wordt hij later ook nog uitgerold in de rest van Europa.

780x439_owletband.jpg
Owlet Band houdt je baby in de gaten

Meet je hartritme

De HeartBit is het eerste draagbare bipolaire elektrocardiografie-systeem (ECG) dat is geïntegreerd in een sportshirt. Het apparaat meet je hartslag tijdens of na het sporten. Het houdt in de gaten of deze normaal of abnormaal is en maakt daar ook een filmpje bij. Als de waarden teveel afwijken krijg je daar een melding van. Het rapport kan je vervolgens aan je arts laten zien. De HeartBit is met name gericht op sporters. Daarnaast is er ook een versie voor ouderen en mensen met een hartconditie die herstellen van een hartaanval. 

780x439_heartbit.jpg
HeartBit meet je hartritme

Opwarmen of afkoelen voor 299 dollar

Heb je het warm of koud? Embr Labs toont op CES de Embr Wave. Dat is een apparaatje dat je omdoet als een horloge. De fabrikant belooft dat je in enkele minuten afkoelt of opwarmt. Dat werkt zo: het apparaat wordt warm of koud, afhankelijk van de instelling op het apparaat of in de app, op je pols. Daardoor stijgt of daalt je gevoelstemperatuur met een paar graden. We hebben het geprobeerd en je voelt inderdaad je temperatuur dalen of stijgen. Dit is wel een gadget voor de echte liefhebber, want het apparaatje kost maar liefst 299 dollar. Voor dat geld kan je je hand beter in een bak ijswater houden als je iets wil afkoelen. 

780x439_embrwave.jpg
Laat je huid afkoelen met de Embr Wave

Meet de zonkracht op je huid

De Nederlandse startup UVisio ontwikkelde een apparaat waarmee de onzichtbare uv-straling wordt gemeten. Het is veelal moeilijk te zien hoe sterk de kracht van de zon is. Via een smartphone-app wordt gemeten wat voor huid je hebt. De app geeft vervolgens persoonlijk advies over de zonkracht en geeft een waarschuwing als de zon te krachtig wordt en je dus weer zonnebrandcrème moet smeren. Het bedrijf wil daarmee helpen om te voorkomen dat je kans loopt op huidkanker. 

780x439_uvisio.jpg
Meet de zonkracht op je huid