6 tips van de kapper voor een goede coup

'Als je haar maar goed zit.' Voor veel mensen is dat heel belangrijk. Radar zet zes tips op een rij hoe je dat kunt bereiken. 

Goed haar begint bij een goede coup. De kapper zal willen weten wat voor type je bent. Ben je iemand die het liefst zo min mogelijk tijd besteedt aan z'n haar (het type 'wash & go') dan zijn bepaalde coups voor jou niet weggelegd. Ben je iemand die uitgebreid de tijd neemt om te stylen? Dan is er meer mogelijk.

'Zulk haar wil ik ook' niet altijd mogelijk

Kapper Vincent Silvester Jansen van Hairdepartment komt vaak mensen tegen die zeggen 'zulk haar wil ik ook' en dan met een mooie foto aankomen van een prachtige gestileerde coup. Dan is het belangrijk om te weten of iemand de tijd wil nemen om z'n haar goed te verzorgen en te föhnen, want een gestileerde coup krijg je niet vanzelf.

Let op welke haarproducten je gebruikt

Goede shampoo en conditioner zijn belangrijk. Heb je gekleurd haar dan zal je een andere shampoo gebruiken dan iemand die highlights of heel dun haar heeft. Ook een verzorgende olie kan nuttig zijn. Ga je je haar na het wassen ook föhnen? Dan is het goed om producten te gebruiken die hittebestendig zijn. Boosters kunnen ervoor zorgen dat je haar meer volume krijgt, terwijl mousse glans en body kan geven. Wax en gel zijn vooral nuttig bij kort haar als je accenten wilt geven aan plukjes.

Haarschubben en haarbreuk: te herstellen met shampoo?

Haarlak kan helpen bij slecht weer

Het weer is uiteraard van invloed op ons haar. Tegen een regenbui is geen enkele coup bestand. Mist en miezer doen je coup ook geen goed. Bij vorst word je haar statisch. Wind kan de boel wel in de war brengen, maar kan ook meer volume geven. Met haarlak kan je proberen een beetje weerstand te bieden aan de grillen van het weer, maar als je écht wilt dat je haar blijft zitten zoals je het bedacht hebt, dan zal je de nattigheid moeten vermijden.

'Help m'n coup is ingestort'

Moet je halverwege de dag een presentatie geven en zie je dat je haar is 'ingestort'? Dan wil het helpen om met je hoofd naar beneden te gaan hangen. Masseer ondertussen met je vingertoppen je hoofdhuid. Gebruik eventueel een droogshampoo. Je haar zal dan weer wat meer volume krijgen. Als het er wat woest uitziet, kan je dat uiteraard modelleren.

6 tips voor een goede look

Volgens Vincent Silvester Jansen zijn dit de belangrijkste tips voor een goede look:

  • Ga naar een goede kapper en laat een goede coup aanbrengen die bij jou past.
  • Kies een goede shampoo en conditioner.
  • Investeer in een goede föhn en borstel.
  • Neem de tijd om je haar te doen 's morgens.
  • Gebruik stylingproducten voor een goed resultaat.
  • Ga nóóit zelf aan je haar prutsen. Laat kleuren en knippen over aan de kapper.
Meer over