Aangifte van diefstal medische dossiers UMCG

Het werkvoorzieningsbedrijf Synergon heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Medische dossiers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) die vernietigd moesten worden, kwamen bij regionale omroep RTV Noord terecht.

'Iemand heeft die dossiers meegenomen en dat is pure diefstal', aldus een woordvoerder van het bedrijf donderdag. Synergon heeft ook een extern bedrijf ingehuurd om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. 'We nemen dit heel hoog op', aldus de woordvoerder. Hij hoopt zo snel mogelijk meer te weten over de aangifte en het onderzoek.

Niet zorgvuldig met dossiers omgegaan

Woensdag werd duidelijk dat het UMCG de vernietiging van oude medische dossiers had stopgezet omdat medewerkers die de dossiers hadden moeten vernietigen 'niet zorgvuldig' met oude röntgenfoto's zijn omgegaan. RTV Noord meldde dat medewerkers van Synergon grappen maakten bij het scheiden van röntgenfoto's en papier uit patiëntendossiers. Ook zouden röntgenfoto's met grappig bedoeld commentaar de werkvloer zijn rondgegaan.

Het werkvoorzieningsbedrijf heeft ongeveer 1200 medewerkers. Een aantal van hen zijn gedetacheerd bij het verwerkingsbedrijf Virol, dat onder meer dossiers vernietigt.

Bron: ANP