background branding

'Aantal mensen met betalingsachterstand neemt toe'

betalingsachterstand-20190716.jpg

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening is in de eerste helft van dit jaar licht opgelopen, na een lange periode van daling. Vooral twintigers en dertigers lopen achter met hun betalingen, meldt het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Er is sprake van een betalingsachterstand zodra er drie maanden niet is betaald. Bij 6,2 procent van de consumenten speelde dit, evenveel als het percentage over 2018. In absolute aantallen steeg het aantal mensen met een betalingsachterstand in de afgelopen zes maanden met ruim 5000 naar zo'n 675.000.

'Schuldensituatie is zorgelijk'

Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van Stichting BKR, noemt de schuldensituatie bij twintigers en dertigers 'zorgelijk'. 'Hieraan zie je dat jongeren al vroeg in de problemen komen. Willen we deze jongeren financieel beschermen, dan is het noodzakelijk om alle leningen goed in kaart te brengen. 'BKR pleit er al langer voor om ook studieschulden te mogen registreren.

Kredieten en leningen die je afsluit worden geregistreerd. Wat betekent het als je geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Radar beantwoordde eerder 4 vragen over BKR-registraties:

BKR-geregistreerd? Zó check je het gratis

Bron: ANP