Aantal verkochte tweedehands auto's flink gestegen

tweedehands-auto-040718.jpg

Verkopers van tweedehands auto's deden in de eerste helft van dit jaar goede zaken. Zowel autobedrijven als particulieren verkochten in het eerste halfjaar meer occasions, becijfert VWE Automotive. De goed draaiende economie is volgens de dienstverlener voor de autobranche de voornaamste reden voor de gestegen verkoopcijfers.

Autozaken verkochten in de eerste zes maanden van 2018 ruim 624.000 tweedehands auto's, bijna 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Particulieren vonden in het eerste halfjaar een nieuwe eigenaar voor 346.788 gebruikte auto's. Dat is volgens VWE 2,8 procent meer dan vorig jaar.

Volkswagen favoriete occasion

Volkswagen is evenals vorig jaar favoriet onder kopers van een tweedehands personenauto. De Polo en Golf verstevigden bovendien hun nummer 1- en 2-positie als modellen die autohandelaren het vaakst als occasion verkopen, gevolgd door de Opel Corsa op de derde plek.

Tweedehands auto kopen: let hier op

Een nieuwe auto te duur? Dan is een tweedehands exemplaar een betere optie, maar waar moet je op letten? Koop je hem bij een particulier of een autobedrijf? Hoe weet je of je geen kat in de zak hebt gekocht? Radar helpt je op weg met tips, in de podcast van Radar Helpt en in onderstaande uitzending:Tweedehands auto: let hier op bij de aanschaf

Bron: ANP