ABN AMRO verlaagt spaarrente naar 0,01 procent

abn-amro-spaarrente-25-10-2019.jpg

De rente op spaarrekeningen van ABN AMRO komt steeds dichter bij de grens van nul procent. De bank kondigde aan op zijn website dat de rente op de Direct Sparen-rekening wordt verlaagd naar 0,01 procent. Dat was eerder nog 0,02 procent.

De rentewijziging gaat op 1 november in. Ook op de Direct Kwartaal Sparen-rekening en de Beleggers Spaarrekening van ABN AMRO gaat de rente van 0,02 procent naar 0,01 procent. Bij de Vermogens Spaarrekening was de rente eerder nog 0,03 procent, maar ook die gaat naar 0,01 procent.

Andere banken

Volgens recente gegevens bieden banken als ING en Rabobank op vergelijkbare rekeningen momenteel nog rentes van respectievelijk 0,02 procent en 0,03 procent. Dat verandert mogelijk snel, normaal gesproken volgen de grootbanken elkaar vrij scherp.

Rentebeleid ECB

Financiële instellingen schroeven de spaarrentes al enkele jaren terug. Dat komt onder meer door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Daar betalen de banken al enige tijd rente om hun geld te stallen, wat wordt doorberekend aan klanten. De ECB houdt de rente zo laag om de economie te stimuleren.

Particuliere spaarders

Financiële vergelijkingssite Geld.nl gaf onlangs aan dat het waarschijnlijk nog wel even zal duren voordat kleine particuliere spaarders negatieve spaarrentes moeten verwerken. 'Banken zullen naar verwachting eerst de rentes voor spaarsaldo’s van enkele tonnen tot een miljoen negatief maken en wellicht ook voor de zakelijke spaarder', aldus Amanda Bulthuis van de site eerder.

Negatieve rente

Van Lanschot Kempen hanteert al een negatieve rente voor vermogende spaarders met meer dan 2,5 miljoen euro. Ook bij Hof-Hoorneman Bankiers is er negatieve rente voor vermogende klanten. Grootbanken hebben de stap naar een negatieve spaarrente nog niet gemaakt, maar sluiten die stap niet uit.

Radar besteedde eerder aandacht aan negatieve spaarrente en de gevolgen voor de consument. Kijk de uitzending via de link hieronder terug.

Gemist: Negatieve spaarrente - Reacties en gevolgen

Bron: ANP