Abonnementen CJP en Museumkaart nu wel tussentijds opzegbaar

museumkaart-cjp-opzegbaar-12092019.jpg

De Museumkaart en Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) hebben hun abonnementen aangepast, nadat ze op de vingers waren getikt over het verlengen daarvan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateerde dat beide organisaties een abonnement na het eerste jaar automatisch lieten doorlopen met nog een jaar, waarbij de kaarthouder niet tussentijds kon opzeggen.

Volgens de ACM mag een abonnement weliswaar stilzwijgend worden verlengd, maar moet het mogelijk zijn op elk gewenst moment op te zeggen. De termijn hiervoor mag niet langer zijn dan een maand.

Abonnementen aangepast

Museumkaart biedt vanaf nu abonnementen aan van een jaar, die niet meer automatisch worden verlengd. Kaarthouders krijgen bericht dat ze ervoor kunnen kiezen hun abonnement te verlengen. Doen ze niets, dan stopt het vanzelf. CJP blijft nog wel bij het stilzwijgend verlengen, maar de pashouders kunnen na een jaar op ieder gewenst moment per maand opzeggen. Het eventueel te veel betaalde bedrag krijgen ze terug.

De Museumkaart geeft 1,4 miljoen Nederlanders toegang tot zo'n vierhonderd musea in ons land. Met de CJP-pas krijgen jongeren korting op festivals, concerten, theaters en musea.

Heb jij een duidelijk overzicht van welke abonnementen je hebt en wat je hiervoor betaald? Radar geeft je tips hoe je kan besparen op je abonnementskosten!

Lees: Snijden in je abonnementen: 6 tips

Bron: ANP