background branding

ACM handhaaft boete voor KPN

kpn_boete_acm800.jpg

KPN heeft voorlopig zonder succes een vorig jaar door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opgelegde boete van 2 miljoen euro aangevochten.

De bezwaren van het telecomconcern zijn ongegrond, liet de toezichthouder donderdag weten.

KPN heeft plicht verzaakt

KPN kreeg de boete omdat het zijn plicht had verzaakt om concurrenten die gebruikmaken van het KPN-netwerk vooraf te informeren over de diensten die het aanbood aan eigen klanten. De concurrentie moet door die verplichting tijdig de kans krijgen om een vergelijkbaar aanbod te doen.

De aangevochten boete betrof een glasvezeltechniek waarmee beter internet en televisie kan worden aangeboden. Hier zou KPN van 2009 tot en met 2012 de fout in zijn gegaan. Een woordvoerster van KPN liet donderdag weten dat het bedrijf het nog altijd niet eens is met de lezing van de ACM en de hoogte van de boete. KPN gaat daarom in beroep.

Ook bezwaar tegen tweede boete

Naast deze boete van 2 miljoen euro kreeg KPN destijds een boete van 6 miljoen euro voor vergelijkbare misstanden in de periode 2009-2013 bij de zakelijke dienst 'ISDN Lijnbewaking'. Hier tekende KPN ook bezwaar tegen aan, in die procedure is nog geen besluit genomen.

Bron: ANP