ACM waarschuwt voor webwinkel 123soatest.nl vanwege niet leveren soa-test

soa-zelftest-condoom-170803.jpg

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de webwinkel 123soatest.nl. Het bedrijf, dat testen voor seksueel overdraagbare aandoeningen verkoopt, zou lang niet altijd leveren en de regels van het consumentenrecht overtreden.

De ACM baseert zich op meldingen van consumenten bij Consuwijzer, aangiften bij de politie en eigen onderzoek. Behalve de waarschuwing kondigt de ACM ook verdere stappen aan tegen het bedrijf.

Bedrijf niet bereikbaar

Uitbater 123concepts van de website is telefonisch en per e-mail niet bereikbaar, zodat klanten die een soa-test besteld hebben en niet geleverd krijgen geen verhaal kunnen halen. Volgens de ACM gaat het daarbij om bedragen die vaak rond de 100 euro liggen. Als consumenten van een koop afzien betaalt 123soatest het betaalde bedrag bovendien niet binnen de wettelijke termijn van twee weken terug.

Meer meldingen

Het aantal problemen met de site ligt mogelijk nog hoger. Niet veel mensen doen een melding, omdat soa-testen gevoelig liggen. De ACM roept gedupeerde consumenten op toch te klagen omdat het bedrijven alleen kan aanpakken als het weet van misstanden.

Bron: ANP / ACM